Paşaport de Germania, recomandarea de miercuri, la Temps d’Images
Paşaport de Germania (film, DE/RO 2014)
Articol editat de , 12 noiembrie 2014, 06:54 / actualizat: 15 noiembrie 2014, 14:48
Miercuri 12 noiembrie, ora 20.30, Cinema Victoria
Regie & Scenariu: Răzvan Georgescu
Proiecție în premieră la Cluj.
După eveniment va avea loc o discuție cu publicul.
246.000 de germani de pe teritoriul României au fost vânduți/cumpărați conform unei înțelegeri neoficiale și secrete între România și Republica Federală Germană în perioada 1968-1989. Contravaloarea lor: între 1,5 si 3 miliarde de mărci. După o prezență continuă de peste 850 de ani, germanii au dispărut practic peste noapte din România. Un act umanitar? Un negoț reprobabil?Pașaport de Germania, un film despre obârșii, curaj, lăcomie și regrete.
Muzica: Remus Georgescu, Anatol Ștefăneț / Trigon
Imaginea: Alexandru Solomon
Montaj: Wolfgang Lehmann, Cătălin Cristuţiu
Editare și Mixaj Sunet: Alexandru Dumitru, Marius Leftărache, Florin Tăbăcaru
Producție: HI FILM s.r.l. (București), Februar Film GmbH (Berlin), Răzvan Georgescu
Coproducție: Alexandru Solomon, Ada Solomon (HiFilm), Florian Hartung, Sascha Lienert, Anja Kühne (Februar Film), Răzvan Georgescu. O producție HBO, MDR, RBB, în colaborare cu TVR, cu sprijinul programului MEDIA al Uniunii Europene, Hessische Filmförderung (DE), programul Grenzgänger al fundației Robert Bosch (DE)
Distribuție: Hi Film s.r.l./ Parada Film
https://www.youtube.com/watch?v=0f0LJvbyzbQ
Bio:
Răzvan Georgescu (1965, Târgu Mureș) – regizor, scenarist, producător. Își petrece tinerețea în Timișoara. Studiază filologia la Universitatea din București. În 1990 se stabilește la Frankfurt am Main. Autor de filme documentare și emisiuni culturale pentru ARTE, ARD, ZDF, TVR.
Alexandru Solomon (1966, București) – regizor, operator de imagine, scenarist, producător. Absolvent IATC.
Remus Georgescu (1932, Timișoara) – compozitor, dirijor. Autorul coloanei sonore a filmelor Testimonial și Pașaport de Germania de Răzvan Georgescu. Șef de orchestră la filarmonicile din Sibiu, Oradea, Tg. Mureș și Timișoara. A concertat pe mai toate meridianele lumii. Compozitor distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor (1973, 1977) și cu Premiul George Enescu al Academiei Române (1983).