Locurile de parcare existente în Transilvania
În Cluj-Napoca există cinci parkinguri construite din bani publici atât în cartiere, cât şi în zona centrală a oraşului.
Două dintre acestea se află în Mănăştur, pe străzile Primăverii şi Mehedinţi, unul în Gheorgheni, pe strada Băişoara şi unul în zona Fabricii de Zahăr din cartierul Mărăşti. Primul parking construit în Cluj-Napoca a fost cel din spatele primăriei.
Acestora li se adaugă cele două spaţii amenajate la subsolul Cluj Arena şi al Sălii Polivalente, precum şi două parkinguri realizate din fonduri private. Toate aceste investiţii au fost realizate în ultimii opt ani.
În prezent se lucrează la amenajarea unui parking pe strada Negoiu, care va fi terminat până la sfârşitul anului viitor.
Parkingurile construite din bani publici au o capacitate totală de aproximativ 2.200 de maşini. În municipiul Cluj-Napoca sunt amenajate 45.000 de locuri de parcare.
Despre locurile de parcare existente în oraşele din Transilvania vorbim, miercuri, la Subiectul Zilei.
Articol editat de , 12 noiembrie 2014, 10:44 / actualizat: 12 noiembrie 2014, 16:42
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………Sibiu
Sibienii sunt nemulţumiţi de numărul locurilor de parcare disponibile în Sibiu. Ei spun ca petrec minute bune până să găsească un loc de parcare.
Numarul tot mai mare de maşini din oraş, dar şi valul permanent de turişti îi face pe sibienii aflaţi la volan în zonele centrale să caute minute în şir un loc de parcare. Situaţia nu se petrece doar în cele mai tranzitate zone ale oraşului. Şi în cartierele de blocuri, conducătorii auto au mari probleme de a-şi găsi un loc de parcare. Singura situaţie mai calmă se regăseşte în cartierele de case.
Sunt puţine locuri de parcare pentru că Sibiul e un oraş înghesuit şi e nevoie să se mai facă alte locuri. Să se facă în aşa fel încât să se facă pasaje şi parcări subterane, să se investească pentru că oricâte străduinţe ar fi, aşa nu mai merge.(cetăţean Sibiu)
Pentru oraşul nostru ar fi destule locuri de parcare dacă nu s-ar cumpăra în fiecare zi câte o maşină.(cetăţean)
Parchează alţii şi mai rar se eliberează locul nostru de parcare.(cetăţean)
De partea cealalta reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că au depus un efort considerabil în ultimii ani pentru a restructura străzile, si să facă loc pentru cât mai multe locuri de parcare. La momentul actual, Sibiul dispune de peste 10.000 de astfel de spaţii.
În centrul Sibiului a fost o situaţie mai aparte, fiind străduţe foarte înguste. Fiind o zonă foarte frecventată atât de turişti cât şi de sibieni, necesitatea mai multor locuri de parcare a fost foarte mare. În ultimii zece ani au fost create locuri de parcare zonale. Una din aceste zone este parcarea de pe Cazarma 90 cu o capacitate de peste 200 de locuri. Alte parcări de acest gen sunt parcarea din Piaţa Teatrului şi parcarea de sub zidul de apărare de pe Bulevardul Corneliu Coposu cu peste 100 de locuri amenajate. Locurile de parcare au fost reconfigurate prin resistematizarea traficului. Planul acesta de creare de noi locuri de parcare va continua pentru că noi avem un amplu proiect de modernizare a fiecărui cartier, primul dintre el fiind chiar Vasile Aron. Aici s-au creat parcări mari, zonale şi vom continua în fiecare cartier să identificăm zone cu potenţial pentru eventuale parcări zonale.(Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu).
În anul 2013 au fost eliberate peste 4000 de abonamente de parcare şi au fost plătite peste 300.000 de tichete de parcare. Suma încasată de pe urma acestor servicii a fost de 700.000 de lei, bani care au intrat în bugetul local.
Redacţia