Ascultă Radio România Cluj Live

5 greșeli mari în prepararea piureului de cartofi

Piureul de cartofi este garnitura cel mai des întâlnită lângă orice friptură, indiferent că aceasta este de miel, vită, curcan sau berbecuț . Pare simplu de preparat, dar cu toate acestea, mulți dintre noi greșim undeva iar rezultatul final nu este cel mult așteptat.

5 greșeli mari în prepararea piureului de cartofi

Articol editat de , 15 noiembrie 2014, 08:00 / actualizat: 15 noiembrie 2014, 11:09

Ce NU trebuie să faci atunci când pregatești piureul!

1. Nu alegi soiul potrivit de cartofi
Cartofi roșii sau albi? Specialiștii mizează pe cartofii albi în rețetele de piure, întrucât sunt mai făinoși și fac preparatul mai moale și mai pufos.

2. Nu sărezi apa în care fierb
Poate părea un „detaliu” nesemnificativ, dar se pare că adăugarea acestui condiment în timpul fierberii este unul dintre secretele gustului piureului. Sarea pătrunde în cartofi în timpul fierberii și îi ajută să se înmoaie atât la exterior, cât și la interior.

3. Nu îi fierbi corect
Multe persoane fac greșeala de a adauga cartofii la fiert atunci când apa deja clocotește, ceea ce împiedică fierberea uniformă a legumelor. Exista riscul să te păcălești și să pară fierți, dar la interior să rămână cruzi. Pune cartofii la fiert odata cu apa!

4. Adaugi lapte rece
Laptele cu care oferi textura pufoasă și cremoasa piureului, dar și gustul dulceag, trebuie adăugat întotdeauna călduț, astfel încât să se amestece uniform cu cartofii și să nu îi răcească în timp ce îi pasezi.

5. Adaugi unt topit
Potrivit specialiștilor, spre deosebire de lapte, care trebuie adăugat cald, untul trebuie pus în piure direct de la frigider. Se va topi în timp ce vei amesteca cartofii!

 

acasă.ro

masini_lideri
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 15:12

Liderii lumii şi maşinile lor

Liderii lumii au nevoie de maşini sigure, rapide şi confortabile. Dacă sunt originari dintr-o ţară cu o puternică industrie auto în spate,...

Liderii lumii şi maşinile lor
masca cafea
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 09:30

Proprietăţile cosmetice ale cafelei

Cosmeticienii oferă trei ponturi simple pentru a beneficia de efectele cafelei. Cuburile de gheaţă din cafea sunt un tonifiant excelent pentru...

Proprietăţile cosmetice ale cafelei
Cel mai gros strat de gheaţă
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 08:58

Cel mai gros strat de gheaţă

Situat în cel mai sudic punct al Terrei, Antarctica sau Continentul Alb, cum mai este denumit, este mai mare decât Europa sau Australia, iar...

Cel mai gros strat de gheaţă
Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... duminică, 8 februarie 2015, 07:00

Cine consumă cea mai multă ciocolată…

Nemţii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată din Europa, consumând anual câte 32,3 de kilograme de dulciuri, dintre care 10 kilograme de...

Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... sâmbătă, 7 februarie 2015, 06:00

Un copil poate avea trei părinți

Parlamentul britanic a votat în favoarea legii care aprobă o tehnică medicală în urma căreia un copil poate avea trei părinţi. Copiii sunt...

Un copil poate avea trei părinți
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 15:00

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi

Cea mai mare problemă întâmpinată de tinerele mame care lucrează este aceea că nu îşi pot hrăni bebeluşii în primele şase luni de viaţă...

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 06:00

Mosul şi marile ruguri ale istoriei

În decurs de o lună, Statul Islamic a ars 2.000 de cărţi în incinta bibliotecii din oraşul irakian Mosul. Motivul invocat de integrişti:...

Mosul şi marile ruguri ale istoriei
Ştiaţi că... joi, 5 februarie 2015, 15:00

Căști care pulseaza în ritmul muzicii

Glow este prima pereche de căşti inteligente din lume cu lumină laser încorporată. Spre deosebire de modelele normale, Glow beneficiază de o...

Căști care pulseaza în ritmul muzicii