5 greșeli mari în prepararea piureului de cartofi
Piureul de cartofi este garnitura cel mai des întâlnită lângă orice friptură, indiferent că aceasta este de miel, vită, curcan sau berbecuț . Pare simplu de preparat, dar cu toate acestea, mulți dintre noi greșim undeva iar rezultatul final nu este cel mult așteptat.
Articol editat de , 15 noiembrie 2014, 08:00 / actualizat: 15 noiembrie 2014, 11:09
Ce NU trebuie să faci atunci când pregatești piureul!
1. Nu alegi soiul potrivit de cartofi
Cartofi roșii sau albi? Specialiștii mizează pe cartofii albi în rețetele de piure, întrucât sunt mai făinoși și fac preparatul mai moale și mai pufos.
2. Nu sărezi apa în care fierb
Poate părea un „detaliu” nesemnificativ, dar se pare că adăugarea acestui condiment în timpul fierberii este unul dintre secretele gustului piureului. Sarea pătrunde în cartofi în timpul fierberii și îi ajută să se înmoaie atât la exterior, cât și la interior.
3. Nu îi fierbi corect
Multe persoane fac greșeala de a adauga cartofii la fiert atunci când apa deja clocotește, ceea ce împiedică fierberea uniformă a legumelor. Exista riscul să te păcălești și să pară fierți, dar la interior să rămână cruzi. Pune cartofii la fiert odata cu apa!
4. Adaugi lapte rece
Laptele cu care oferi textura pufoasă și cremoasa piureului, dar și gustul dulceag, trebuie adăugat întotdeauna călduț, astfel încât să se amestece uniform cu cartofii și să nu îi răcească în timp ce îi pasezi.
5. Adaugi unt topit
Potrivit specialiștilor, spre deosebire de lapte, care trebuie adăugat cald, untul trebuie pus în piure direct de la frigider. Se va topi în timp ce vei amesteca cartofii!
acasă.ro