Budincă de dovlecei cu orez și carne
O budincă delicioasă și ușor de preparat!
Articol editat de , 15 noiembrie 2014, 06:00 / actualizat: 15 noiembrie 2014, 13:20
Ingrediente:
3 dovlecei
200 g carne de vită
3 linguri orez
3 linguriţe unt
2 linguri pesmet
sare, piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care apoi le pui la fiert în apă cu sare. Carnea se fierbe separat.
Înăbuşi apoi orezul (ales şi spălat) în 2 linguriţe de unt cu 1 cană de apă şi verdeaţă tocată. Pui sare şi piper după gust şi ai grijă să amesteci ca să nu se lipească.
Se lasă dovleceii fierţi să se scurgă într-o strecurătoare, iar carnea fiartă o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci bine cu o linguriţă de unt. Într-un vas rezistent la căldură sau o cratiță unsă cu unt și tapetată cu pesmet aşezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei.
Pui vasul într-o tavă cu apă şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când e gata, răstorni budinca pe un platou şi o presari cu verdeaţă tocată.