Ascultă Radio România Cluj Live

Budincă de dovlecei cu orez și carne

O budincă delicioasă și ușor de preparat!

Budincă de dovlecei cu orez și carne

Articol editat de , 15 noiembrie 2014, 06:00 / actualizat: 15 noiembrie 2014, 13:20

Ingrediente:
3 dovlecei
200 g carne de vită
3 linguri orez
3 linguriţe unt
2 linguri pesmet
sare, piper
1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care apoi le pui la fiert în apă cu sare. Carnea se fierbe separat.
Înăbuşi apoi orezul (ales şi spălat) în 2 linguriţe de unt cu 1 cană de apă şi verdeaţă tocată. Pui sare şi piper după gust şi ai grijă să amesteci ca să nu se lipească.
Se lasă dovleceii fierţi să se scurgă într-o strecurătoare, iar carnea fiartă o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci bine cu o linguriţă de unt. Într-un vas rezistent la căldură sau o cratiță unsă cu unt și tapetată cu pesmet aşezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei.
Pui vasul într-o tavă cu apă şi le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când e gata, răstorni budinca pe un platou şi o presari cu verdeaţă tocată.

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă