Pere fierte în vin
Un desert delicios și ușor de preparat! Cum procedăm?
Articol editat de , 16 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
500 ml vin roșu, sec
70g zahăr brun
2 steluțe de anason
2 bețișoare de scorțișoară
1 păstaie de vanilie
4 pere bine coapte
250 g brânză mascarpone
2 linguri zahăr pudră
2 lingurițe apă de trandafir
Mod de preparare:
Într-o oală nonaderentă se adaugă vinul, zahărul, ananasul, scorțișoara și vanilia. Se lasă pe aragaz la foc mediu. Se lasă compoziția să fiarbă doua minute, sau până când zahărul se dizolvă.
Între timp, curăță perele de coajă, având grijă să nu le tai codițele. Adaugă apoi perele în vin și fierbe-le timp de o oră, sau până când se înmoaie, la foc mic. Ai grijă, din când în când să le întorci pentru a se fierbe uniform.
Când sunt fierte, scoate perele cu grijă, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le rupe. Lasă vinul în continuare pe aragaz și fierbe-l la foc tare, timp de 10 minute, până când acesta capătă consistența unui sirop. Amestecă din când în când pentru a te asigura că nu se prinde. Când este gata, toarnă siropul peste pere și lasă preparatul să se răcească timp de 10 minute.
Între timp, într-un bol de mixer, adaugă brânza mascarpone, zahărul pudră și apa de trandafir și apoi amestecă bine, până când se obține o compoziție omogenă, ușor pufoasă.
Pe o farfurie albă, pune o pară, presară sos de jur împrejur și adaugă o lingură de mascarpone.
Acasă.ro