Ascultă Radio România Cluj Live

Pere fierte în vin

Un desert delicios și ușor de preparat! Cum procedăm?

Pere fierte în vin

Articol editat de , 16 noiembrie 2014, 06:00

Ingrediente:

500 ml vin roșu, sec
70g zahăr brun
2 steluțe de anason
2 bețișoare de scorțișoară
1 păstaie de vanilie
4 pere bine coapte
250 g brânză mascarpone
2 linguri zahăr pudră
2 lingurițe apă de trandafir

Mod de preparare:

Într-o oală nonaderentă se adaugă vinul, zahărul, ananasul, scorțișoara și vanilia. Se lasă pe aragaz la foc mediu. Se lasă compoziția să fiarbă doua minute, sau până când zahărul se dizolvă.
Între timp, curăță perele de coajă, având grijă să nu le tai codițele. Adaugă apoi perele în vin și fierbe-le timp de o oră, sau până când se înmoaie, la foc mic. Ai grijă, din când în când să le întorci pentru a se fierbe uniform.
Când sunt fierte, scoate perele cu grijă, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le rupe. Lasă vinul în continuare pe aragaz și fierbe-l la foc tare, timp de 10 minute, până când acesta capătă consistența unui sirop. Amestecă din când în când pentru a te asigura că nu se prinde. Când este gata, toarnă siropul peste pere și lasă preparatul să se răcească timp de 10 minute.
Între timp, într-un bol de mixer, adaugă brânza mascarpone, zahărul pudră și apa de trandafir și apoi amestecă bine, până când se obține o compoziție omogenă, ușor pufoasă.
Pe o farfurie albă, pune o pară, presară sos de jur împrejur și adaugă o lingură de mascarpone.

 

Acasă.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă