Rulouri de șuncă cu vinete și cașcaval
Rapid și gustos!
Ingrediente:
10 felii de șuncă presată
10 felii de cașcaval
2 vinete coapte mai micuțe sau 1 mare
2 ouă
făină
1 -2 linguri parmezan
sare și piper
Articol editat de , 17 noiembrie 2014, 07:00
Mod de preparare:
Pregătirea este foarte simplă. Vinetele coapte se toacă și se potrivesc de sare. Pe fiecare felie de șuncă se așează o felie de cașcaval și 1 – 2 lingurițe de umplutură, se rulează și se prind cu câte o scobitoare.
Se pregătesc două boluri. Într-unul punem făina, iar în celălalt batem ouăle bine, cu sare, piper și parmezan.
Fiecare rulou se trece prin făină, inclusiv capetele, după care se dă prin oul bătut. Se prăjesc în ulei încins, într-o tigaie antiaderentă, până se rumenesc bine. Se rumenesc foarte repede, deci, focul să nu fie prea mare.
Ca idee, când se pune ruloul în tigaie, se așează cu partea de închidere în jos și se scoate scobitoarea. Uleiul fiind încins, ruloul se sigilează rapid și nu se desface și nici nu curge umplutura.
Gustos.ro