Sos de avocado
Fructul de avocado este considerat a fi un foarte bun antioxidant. Avocado este recomandat atunci când ținem o dietă săracă în proteine sau în perioada postului.
Articol editat de , 18 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
3 avocado
1 limeta
3-4 linguri ulei măsline
sare, piper
Cum procedăm?
Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem avocado în două, pe lungime și scoatem sâmburele.
Cu ajutorul unei linguri îndepărtăm coaja.
Tăiem miezul de avocado cuburi și îl punem într-un bol. Îl stropim imediat cu zeama de la limeta fiindcă se oxidează foarte repede.
Adăugăm uleiul de măsline, sarea și piperul iar apoi, cu ajutorul mixerului, îl aducem la consistența unui sos fin. Opțional se poate adauga o linguriță de muștar sau un cățel doi de usturoi.
Se servește fie simplu, pe pâine prăjită, fie ca sos pentru pește,în mod special, dar și pentru diverse salate .
caietulcuretete.com