Penne cu ciuperci și sos alb
Cremoase, savuroase și ușor de preparat!
Articol editat de , 19 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
200 gr penne rigate
250 gr ghebe
200 ml smântână
50 gr brânză camembert
75 gr brânză cu mucegai
25 gr unt
1 ceapă mică
4 căței usturoi
4-5 frunze de busuioc
piper mozaic
sare roz de Himalaya
Mod de preparare:
Într-un vas încingem untul și adăugăm ceapa și doi caței de usturoi, tocați mărunt. Îi lăsăm pe foc până își eliberează aroma apoi adăugăm smântâna, piperul mozaic, proaspăt râșnit, sare după gust și cele două tipuri de brânză, rupte bucăți. Lăsăm totul pe foc până se topesc brânzeturile și obținem un sos dens, cremos.
Cât timp preparăm sosul fierbem și pennele după care le trecem printr-un jet de apă rece. Separat, într-un vas încingem două-trei linguri de ulei de măsline și adăugăm ghebele și cei doi căței de usturoi, întregi. Lăsăm până se fac ciupercile. Îndepărtăm usturoiul și amestecăm pennele cu ciupercile și sosul alb.
Punem totul pe un platou și apoi presărăm, pe deasupra, busuioc proaspăt rupt bucățele.
Poftă bună!
caietucuretete.com