Ascultă Radio România Cluj Live

Penne cu ciuperci și sos alb

Cremoase, savuroase și ușor de preparat!

Penne cu ciuperci și sos alb

Articol editat de , 19 noiembrie 2014, 06:00

Ingrediente:

200 gr penne rigate
250 gr ghebe
200 ml smântână
50 gr brânză camembert
75 gr brânză cu mucegai
25 gr unt
1 ceapă mică
4 căței usturoi
4-5 frunze de busuioc
piper mozaic
sare roz de Himalaya

Mod de preparare:

Într-un vas încingem untul și adăugăm ceapa și doi caței de usturoi, tocați mărunt. Îi lăsăm pe foc până își eliberează aroma apoi adăugăm smântâna, piperul mozaic, proaspăt râșnit, sare după gust și cele două tipuri de brânză, rupte bucăți. Lăsăm totul pe foc până se topesc brânzeturile și obținem un sos dens, cremos.

Cât timp preparăm sosul fierbem și pennele după care le trecem printr-un jet de apă rece. Separat, într-un vas încingem două-trei linguri de ulei de măsline și adăugăm ghebele și cei doi căței de usturoi, întregi. Lăsăm până se fac ciupercile. Îndepărtăm usturoiul și amestecăm pennele cu ciupercile și sosul alb.
Punem totul pe un platou și apoi presărăm, pe deasupra, busuioc proaspăt rupt bucățele.

Poftă bună!

 

caietucuretete.com

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă