Sens Unic, miercuri, 19 noiembrie
Până în 29 noiembrie, producătorii tradiţionali trebuie să depună documentaţia necesară pentru reatestare. În judeţul Cluj există o singură persoană care are un asemenea certificat.
Articol editat de Carmen Sas, 19 noiembrie 2014, 12:16
Alina Chiş produce pâine albă după o reţetă tradiţională din satul Popeşti, com. Baciu, cu o tehnologie asemănătoare celei din vechime. Pentru a primi atestatul, a trebuit să obţină mărturia notarială a două sătence în vârstă, familiarizate cu modul de preparare original al acestui tip de pâine.
De asemenea, întreprinzătorul clujean a căutat dovezi documentare în monografia zonei, care să ateste vechimea şi autenticitatea acestui produs de panificaţie.
Modul de preparare manual, inclusiv frământatul, dospitul îndelungat şi cuptorul de mici dimensiuni, limitează producţia la doar 40 de bucăţi de pâine pe serie. Acestea sunt distribuite în sistem închis, doar la anumite restaurante şi puncte de desfacere.
Mai multe detalii legate de acest subiect, puteţi afla ascultând emisiunea Sens Unic, din această seară, de la ora 18:00.
Ovidiu Moldovan