Ascultă Radio România Cluj Live

De ce să mergi la nutriționist?

Mersul la nutriționist este perceput ca un chin pentru majoritatea persoanelor. Primele gânduri care îți vin în minte sunt: „Sigur o să mă pună la regim!”, „O să îmi interzică să mănânc tot ce îmi place!”. Cu toate acestea, nutriționistul nu este un polițist care te supune unui interogatoriu și apoi îți impune ce trebuie să mănânci.

De ce să mergi la nutriționist?

Articol editat de Carmen Sas, 20 noiembrie 2014, 13:58

Ce se întâmplă de fapt în cadrul unei consultații de nutriție?

În primul rând, persoana se află acolo pentru că își dorește să își îmbunătățească starea de sănătate. Nutriționistul este un ghid în procesul de slăbire, îngrășare sau menținere și trebuie perceput ca o persoană de încredere, care te ajută să atingi obiectivele stabilite de tine și să te menții.

În urma vizitei la nutriționist poți afla răspunsuri la întrebări precum: „Ce să pun în coșul de cumpărături?„, „Ce pot mânca în concediu?” „Cum pot să includ mesele principale ale zilei în programul meu?”.

Cum decurge prima consultație? Se evaluează comportamentul alimentar, obiceiurile și preferințele alimentare, se analizează compoziția corporală, masa musculară și masa grasă. Mai mult, nutriționistul ține cont și de ocupație, factori de stres, posibilități financiare și gradul de motivație.

La consultațiile următoare se discută un plan de alimentație personalizat și cum poți face să îl incluzi în viața ta. Nu uita însă că rezultatele necesită efort, timp, determinare și uneori sacrificii. Curele de slăbire minune care îți promit un rezultat imediat îți pot pune în pericol sănătatea pe termen lung.

Durează 4 săptămâni ca să observi o schimbare a corpului tău și 8 săptămâni ca familia și prietenii să o observe. Nu-ți pierde motivația!

Alege corect! Alege un specialist!

 

Luisa Florea – Nutriționist Dietetician

www.nutritionistdietetician.ro

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate