File de somon cu piper roșu și lămâie
Gustos și sănătos!
Articol editat de , 20 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
1 file somon cca 700 gr
1 lămâie mare
50 gr piper roșu
1 lingură amestec ierburi pentru pește
2-3 linguri ulei de măsline
sare roz de Hymalaia
Mod de preparare:
Spălăm fileul și îl uscăm cu ajutorul unui prosop. Îl stropim cu zeama de la jumatatea unei lămâi. Presărăm amestecul de ierburi pe toată suprafața și asezonăm cu sare și presărăm boabe de piper roșu care îi vor da o aroma deosebită.
Lăsăm 10 minute să se pătrundă toate aromele, punem deasupra două linguri de ulei de măsline, îl împachetăm în folie de aluminiu și îl punem pe grătarul încins, uns cu o lingură de ulei.
După ce îl lăsăm cam 3-4 minute pe fiecare parte, îl scoatem din folie, îl stropim cu zeamă de lămâie și îl punem pe grill 1-2 minute pe fiecare parte.
Nu îl lăsați mai mult pentru că se va usca și va deveni sec!
Se așează totul pe un platou și se servește după preferințe cu lămâie, sos de usturoi, sos de iaurt, sos remoulade etc. Se poate servi și alături de o garnitură.
caietulcuretete.com