Spaghete cu roşii cherry
O reţetă simplă, rapidă şi savuroasă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 20 noiembrie 2014, 16:34
Ingrediente pentru 2-3 porţii:
-200 gr spaghete
-400 gr roşii cherry
-3 linguri de ulei
-o lingură rasă de unt
-o lingură de pastă de roşii
-o linguriţă de cremă de oţet balsamic
-o linguriţă cu vârf de zahăr brun
– câteva frunze de busuioc
-brânză tare, de exmplu parmezan
-sare şi piper
Mod de preparare:
1. Se pun pastele la fiert în multă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
2. Roşiile se taie în două cu un cuţit zimţat.
3. Se amestecă pasta de roşii cu două linguri de ulei, trei linguri de apă şi zahărul brun. Se toarnă peste roşii şi se amestecă.
4. Se încing o lingură de ulei şi untul într-o tigaie largă. Apoi se adaugă roşiile, având grijă să le întoarceţi pe toate cu tăietura în jos. Se dă focul la mic şi se fierbe timp de 5 minute. Se presară roşiile cu sare şi piper negru.
5. Se adaugă crema de oţet balsamic dizolvată în două linguri de apă. Se amestecă uşor şi veţi observa că sosul se îngroaşă, apoi îl lasaţi încă două minute pe foc. Se gustă sosul de sare şi zahăr.
6. Se scurg pastele, se pun în tigaia cu sos şi se adaugă câteva frunze de busuioc. Se amestecă bine timp de 1 minut, astfel încât tot sosul să se lipească de paste.
7. Se servesc imediat, presărate cu brânză.
www.e-retete.ro