Pui crocant cu parmezan
O reţetă uşoară, rapidă şi delicioasă. Parmezanul care acoperă puiul îl face crocant şi păstrează carnea moale, iar o porţie are 339 kilocalorii.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 21 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente pentru patru porţii:
-1 albuș
-5 linguri de parmezan
-4 piepți de pui, fără piele și dezosați
-400g de cartofi, tăiați cuburi
-140g de mazăre congelată
-frunze de spanac
-1 lingură oțet de vin alb
-2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se încinge grillul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albuşul cu un pic de sare şi de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepţii de pui mai întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute şi se întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie.
2. Cartofii se fierb 10 minute şi se adaugă mazărea congelată în ultimele 3 minute. Se scurg, se amestecă cu frunzele de spanac, oţetul, uleiul de măsline şi se asezonează. Se împarte amestecul pe patru farfurii, apoi se servește cu puiul.
3. Poţi înlocui parmezanul cu brânză de oaie maturată (de Horezu) sau cu brânză pentru paste (se găseşte la pungă, gata rasă).
www.goodfood.ro