Ascultă Radio România Cluj Live

Pui crocant cu parmezan

O reţetă uşoară, rapidă şi delicioasă. Parmezanul care acoperă puiul îl face crocant şi păstrează carnea moale, iar o porţie are 339 kilocalorii.

Pui crocant cu parmezan

Articol editat de Andrei Cretoiu, 21 noiembrie 2014, 06:00

Ingrediente pentru patru porţii:

-1 albuș
-5 linguri de parmezan
-4 piepți de pui, fără piele și dezosați
-400g de cartofi, tăiați cuburi
-140g de mazăre congelată
-frunze de spanac
-1 lingură oțet de vin alb
-2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Se încinge grillul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albuşul cu un pic de sare şi de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepţii de pui mai întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute şi se întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie.

2. Cartofii se fierb 10 minute şi se adaugă mazărea congelată în ultimele 3 minute. Se scurg, se amestecă cu frunzele de spanac, oţetul, uleiul de măsline şi se asezonează. Se împarte amestecul pe patru farfurii, apoi se servește cu puiul.

3. Poţi înlocui parmezanul cu brânză de oaie maturată (de Horezu) sau cu brânză pentru paste (se găseşte la pungă, gata rasă).

 

www.goodfood.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă