Plăcintă cu carne de pește
Ingrediente pentru umplutură:
Articol editat de Andrei Cretoiu, 22 noiembrie 2014, 18:00
500 gr file de somon
1 pahar jumătate de orez fiert
5 ouă fierte
4 cepe medii
o legătură de mărar
50 gr de unt
sare și piper după gust
Ingrediente pentru aluat:
800 gr făină
400 gr unt
50 gr drojdie
1 lingură mare zahăr
1 lingură mică sare
Mod de preparare
Cernem făina iar drojdia o dizolvăm în trei linguri de apă caldă. Tăiem untul în bucăți mici în timp ce ouăle le batem cu sare și zahăr. Amestecăm drojdia, untul, ouăle cu făina și lăsăm aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
Cât timp am lăsat aluatul la odihnit, tăiem ceapa în semicercuri după care o călim până la o culoare aurie și adăugăm sarea. Fileul de somon îl tăiem în cubulețe mici și îl prăjim în ulei de măsline, peste care adăugăm sare și piper. Ouăle la fel le tăiem bucățele mici iar mărarul îl mărunțim și le punem la un loc cu orezul.
După 15 minute, împărțim aluatul în două părți și putem să tăiem o bucată din el pentru înfrumusețare. Pe prima parte a aluatului punem umplutura de orez urmată de fileul de somon și ceapa prăjită. După care punem deasupra și a doua parte.
Punem plăcinta la cuptor la temperatura de 180°С timp de 30 de minute.
Poftă bună!