Ascultă Radio România Cluj Live

Cheesecake cu Baileys

Dacă e weekend, facem ceva dulce! Iar cum orice masă deliciosă se încheie cu un desert pe măsură, cheescake-ul cu Baileys este cu siguranţă alegerea perfectă!

Cheesecake cu Baileys

Articol editat de Andrei Cretoiu, 23 noiembrie 2014, 19:00

Uşor de preparat, acoperit cu un strat de jeleu de cafea neagră subţire, dar cu un gust intens ce îţi lasă gura apă, acest cheescake reprezintă o adevărată provocare pentru iubitorii lichiorului Baileys.

Ingrediente:

1 pacheţel şi jumătate de gelatină

175 g de biscuiţi digestivi frământaţi

85 g de unt topit

250 g de brânză quark (cremă de brânză)

250 g de mascarpone

150 ml de Baileys

140 ml de smântână pentru frişcă, bătută uşor

150 g de zahăr

2 ouă.

Pentru jeleu, vei avea nevoie de:

1 linguriţă cu vârf de gelatină

150 ml de cafea tare, îndulcită cu două linguri de zahăr.

Mod de preparare:

Pentru început, se toarnă 5 linguri de apă rece într-un bol mic, se presară deasupra gelatină şi se lasă la înmuiat până absoarbe toată apa. Apoi, se pune bolul peste o crăticioară cu apă care fierbe şi se lasă acolo până când se topeşte toată gelatina.

Între timp, se amestecă biscuiţii cu untul, apoi se aşează presând bine amestecul într-o formă de tort cu fund detaşabil, cu diametrul de 20 cm şi se pune la frigider.

Mai târziu, se amestecă brânza quark şi cea mascarpone cu lichiorul Baileys.Totul se amestecă cu gelatina şi se încorporează  smântâna bătută.

Ouăle şi zahărul se amestecă împreună într-un vas până ce se obţine o compoziţie densă, deschisă la culoare şi spumoasă. Apoi se încorporează în amestecul de brânză şi se aşează deasupra biscuiţilor. Se va ţine la frigider 3-4 ore până se va întări.

Pentru jeleu, se presară gelatina peste cafea, apoi se pune bolul într-o cratiţă în care fierbe apa încet, până când se dizolvă gelatina. Amestecul se răceşte, apoi  se aşează încet cu lingura deasupra cheesecake-ului într-un strat subţire. Se va ţine la rece până la întărire.

La final, se înfăşoară forma de tort cu un prosop de bucătărie fierbinte şi se scoate cheesecake-ul cu grijă. Se serveşte tăiat felii.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne altceva de făcut, decât să vă doresc spor la treabă!

 

Good Food România

 

 

 

 

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă