Cheesecake cu Baileys
Dacă e weekend, facem ceva dulce! Iar cum orice masă deliciosă se încheie cu un desert pe măsură, cheescake-ul cu Baileys este cu siguranţă alegerea perfectă!
Articol editat de Andrei Cretoiu, 23 noiembrie 2014, 19:00
Uşor de preparat, acoperit cu un strat de jeleu de cafea neagră subţire, dar cu un gust intens ce îţi lasă gura apă, acest cheescake reprezintă o adevărată provocare pentru iubitorii lichiorului Baileys.
Ingrediente:
1 pacheţel şi jumătate de gelatină
175 g de biscuiţi digestivi frământaţi
85 g de unt topit
250 g de brânză quark (cremă de brânză)
250 g de mascarpone
150 ml de Baileys
140 ml de smântână pentru frişcă, bătută uşor
150 g de zahăr
2 ouă.
Pentru jeleu, vei avea nevoie de:
1 linguriţă cu vârf de gelatină
150 ml de cafea tare, îndulcită cu două linguri de zahăr.
Mod de preparare:
Pentru început, se toarnă 5 linguri de apă rece într-un bol mic, se presară deasupra gelatină şi se lasă la înmuiat până absoarbe toată apa. Apoi, se pune bolul peste o crăticioară cu apă care fierbe şi se lasă acolo până când se topeşte toată gelatina.
Între timp, se amestecă biscuiţii cu untul, apoi se aşează presând bine amestecul într-o formă de tort cu fund detaşabil, cu diametrul de 20 cm şi se pune la frigider.
Mai târziu, se amestecă brânza quark şi cea mascarpone cu lichiorul Baileys.Totul se amestecă cu gelatina şi se încorporează smântâna bătută.
Ouăle şi zahărul se amestecă împreună într-un vas până ce se obţine o compoziţie densă, deschisă la culoare şi spumoasă. Apoi se încorporează în amestecul de brânză şi se aşează deasupra biscuiţilor. Se va ţine la frigider 3-4 ore până se va întări.
Pentru jeleu, se presară gelatina peste cafea, apoi se pune bolul într-o cratiţă în care fierbe apa încet, până când se dizolvă gelatina. Amestecul se răceşte, apoi se aşează încet cu lingura deasupra cheesecake-ului într-un strat subţire. Se va ţine la rece până la întărire.
La final, se înfăşoară forma de tort cu un prosop de bucătărie fierbinte şi se scoate cheesecake-ul cu grijă. Se serveşte tăiat felii.
Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne altceva de făcut, decât să vă doresc spor la treabă!
Good Food România