Podoaba capilară se reînnoieşte la fiecare 4 ani
Căderea părului este cea mai frecventă problemă în rândul femeilor și nu numai.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 23 noiembrie 2014, 06:00
Indiferent de anotimp, podoaba noastră capilară suferă de unele agresiuni. La început de iarnă, majoritatea dintre persoane acuză o cădere masivă a firelor de păr. Aceste situații au pus multe semne de întrebare, iar cercetătorii unui institut de dermatologie de la Universitatea din Barcelona au elucidat oarecum misterul. Specialistul Ramon Grimalt susține că pierderea firelor de păr înseamnă generarea unora noi care le vor ocupa locul.
De fapt, părul care a căzut, a murit cu trei săptămâni în urmă. Grimalt explică că, la fiecare 100 de fire, alte 15 sunt în proces de schimbare. Oamenii își schimbă întreaga podoaba capilară în decursul a patru ani de zile. Evident acest proces se realizează într-un ritm uniform și în acest mod nu rămân zone neacoperite. Moartea acestora se întâmplă cu precădere primăvara și toamna.
Chiar dacă este un proces natural care se repetă sezonier, lupta împotriva căderii părului nu este în van, atâta timp cât se face cu remedii naturale și cu mai puține chimicale.
Sunt celebre măștile pe baza de ulei de măsline extra virgin, pe baza de ulei de argan, de ulei de cocos, acestea în combinație cu suc de lămâie, gălbenuș de ou și miere, oferă o îngrijire aparte și o strălucire demnă de invidiat.
Pentru o podoabă capilară mai rezistentă, vă recomandăm un masaj cu lapte de cocos, care, pe lângă beneficiile aduse firului de păr, stimulează scalpul și accelerează creșterea acestuia.
Dacă doriți o optimizare a tratamentelor, aplicați seara masca realizată acasă, înfășurați părul într-un turban de bumbac sau într-un prosop și lăsați soluția să acționeze peste noapte.
Utilizarea săptămânală a acestor elixire conduce la rezultate optime şi de durată.
Emanuela Luca