Adevăruri şi controverse din Coreea de Sud
Înfăţisarea
Articol editat de cristina.rusu, 24 noiembrie 2014, 19:00
Coreenii tânjesc după corpuri perfecte, feţe perfecte, iar standardele de frumuseţe sunt foarte ridicate în Coreea de Sud. Majoritatea oamenilor fac eforturi şi dau foarte mulţi bani pe operaţii estetice ca să ajungă la „perfecţiunea dorită”. Greutatea este de asemenea, pe lângă înfăţisare, un subiect important pentru societatea coreeană. Ei consideră că a fi slab înseamnă să fii sănătos, frumos şi atrăgător.
Tatuajele
Rar ajungem să vedem un coreean tatuat, deoarece în Coreea de Sud tatuajele sunt ilegale putem zice. Chiar dacă ai experienţă într-o altă ţară ca tattoo artist, în Coreea de Sud este ilegal să faci tatuaje, daca nu ai un certificat şi eşti licenţiat de către autorităţile din această ţară. In schimb, multe celebrităţi au tatuaje, dar atunci când apar în faţa camerelor li se cere să şi le ascundă. Un motiv pentru care în Coreea tatuajele nu sunt considerate populare este acela că un tatuaj nu te poate ajuta la angajare, iar acest lucru este văzut cu ochiul liber, mulţi dintre coreenii cu tatuaje vizibile găsindu-şi cu greu un loc de muncă, chiar dacă sunt apţi şi au calităţile necesare pentru acel job.
Cerneala roşie
Coreenilor nu le place să-şi vadă scris numele cu roşu din cauza unui mit chinezesc. Chinezii iubeau culoarea roşie deoarece credeau că aduce noroc, doar numele împăratului putând fi scris cu roşu. Dacă unei alte persoane i se scria numele cu roşu, era considerată o dovadă de rebeliune ajungând să fie condamnată la moarte pentru că ar fi pretins că merită să fie împărat. Alt motiv ar fi acela că oamenilor care erau condamnaţi la moarte li se scria numele cu roşu.
Homosexualitatea
Cu toţii ştim că homosexualitatea este un subiect tabu în toata lumea, iar în Coreea de Sud aceasta este ascunsă şi foarte rar vezi un travestit sau un cuplu gay pe străzi. Homosexualii sunt discriminaţi, iar presiunea pe care societatea coreeană o manifestă împotriva lor este foarte puternică şi unii oameni ajung să considere că homosexualitatea este o boală mintală. Dar, ca în orice ţară, există cluburi şi baruri gay în care pot merge fără să fie judecaţi de cei din jurul lor.
RADOR