Ascultă Radio România Cluj Live

Consumul de condimente benefic pentru sănătate

Două noi studii publicate recent arată că un consum de condimente menţine sănătatea inimii şi ajută memoria. Primul studiu, publicat în “Nutrition Today”, a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat Penn din Pennsylvania. Ei au descoperit că utilizarea condimentelor – cum ar fi praful de usturoi, rozmarinul, oregano, scorţişoara, cuişoarele, boia de ardei, turmericul, ghimbirul şi piperul negru – poate reduce cu 30% concentraţia de trigliceride din sânge.

Consumul de condimente benefic pentru sănătate

Articol editat de , 25 noiembrie 2014, 06:00

Concentraţia de trigliceride poate creşte după o masă bogată în grăsimi, existând riscul de boli de inimă. Consumul de usturoi reduce cu 8% colesterolul rău şi cu 38% riscul de atac de cord. Cercetătorii au măsurat, de asemenea, o creştere cu 13% de antioxidanţi în sânge, la subiecţi care au consumat o masă în care au fost adăugate două linguri de condimente culinare bogate în antioxidanţi. Acest lucru poate ajuta în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Al doilea studiu a fost condus de cercetători de la Universitatea Monash din Australia. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că adăugarea unui gram de şofran de India la micul dejun îmbunătăţeşte memoria la pacienţii cu semne timpurii ale diabetului zaharat. Rezultatele acestui studiu sunt publicate în “Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition”.

 

RADOR

Un copil a găsit un glonţ într-o chiflă
Diverse joi, 16 ianuarie 2025, 10:32

Un copil a găsit un glonţ într-o chiflă

Direcția regională a Poliției Naționale a Ucrainei a transmis că oamenii legii au fost sesizaţi de către un profesor de la unul dintre liceele...

Un copil a găsit un glonţ într-o chiflă
Calitatea somnului poate fi îmbunătățită de consumul de kiwi!
Diverse miercuri, 15 ianuarie 2025, 12:00

Calitatea somnului poate fi îmbunătățită de consumul de kiwi!

Potrivit unui studiu recent, consumul de kiwi înainte de culcare nu doar îmbunătăţeşte calitatea somnului, ci sprijină şi recuperarea...

Calitatea somnului poate fi îmbunătățită de consumul de kiwi!
Lăptișorul de matcă benefic în sezonul virozelor
Diverse marți, 14 ianuarie 2025, 12:00

Lăptișorul de matcă benefic în sezonul virozelor

În sezonul virozelor, este important să ne fortificăm sistemul imunitar.   Lăptişorul de matcă este unul dintre cele mai valoroase produse...

Lăptișorul de matcă benefic în sezonul virozelor
Zgomotul avionului crește riscul de probleme cardiace grave
Diverse luni, 13 ianuarie 2025, 12:00

Zgomotul avionului crește riscul de probleme cardiace grave

Locuirea în apropierea unui aeroport și expunerea constantă la zgomotul avionului ar putea crește semnificativ riscul de atacuri de cord, aritmii...

Zgomotul avionului crește riscul de probleme cardiace grave
Diverse luni, 13 ianuarie 2025, 10:29

Ceasurile inteligente: riscuri ascunse pentru sănătate

Dincolo de telefoanele mobile, care ne însoțesc oriunde mergem, ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor...

Ceasurile inteligente: riscuri ascunse pentru sănătate
Diverse luni, 13 ianuarie 2025, 00:00

”Orașul de gheață” atrage milioane de oameni în fiecare an | VIDEO

”Orașul de gheață din Harbin”, cel mai mare parc tematic din lume dedicat statuilor din gheață și zăpadă, a atras peste 1 milion de...

”Orașul de gheață” atrage milioane de oameni în fiecare an | VIDEO
Diverse duminică, 12 ianuarie 2025, 12:00

Lipsa pauzei de prânz ne poate îmbolnăvi grav

Persoanele care lucrează fără a-şi lua pauza de prânz riscă să se îmbolnăvească grav, indică rezultatele unui studiu recent care se...

Lipsa pauzei de prânz ne poate îmbolnăvi grav
Diverse duminică, 12 ianuarie 2025, 00:00

12 ianuarie – Ziua persoanelor roșcate și Ziua Marțipanului!

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar.   Fie că este vorba despre...

12 ianuarie – Ziua persoanelor roșcate și Ziua Marțipanului!