Consumul regulat de mămăligă prelungeşte viaţa
Endocrinologii spun că un consum regulat de mămăligă ajuta la diminuarea cu 60% a riscului de boli psihice cauzate de disfuncţiile glandei tiroide şi echilibreză nivelul de glucoză din sânge, devenind astfel un aliat puternic împotriva diabetului.
Cei ce mănâncă des mămăligă au un nivel de colesterol echilibrat în organism, au şanse mai puţine de dezvoltare a aterosclerozei şi astfel, un risc mai mic de infarct. Deaoarece infarctul este principala cauza a decesului în lume, putem afirma că mămăliga prelungeşte viaţa!
Articol editat de , 25 noiembrie 2014, 11:46
Mămăliga este unul dintre alimentele preferate ale românilor, în special în regiunea Bran-Rucăr, unde această mâncare o găsim pe masă, aproape zilnic. În urma unor studii de specialitate făcute în aceasta regiune, s-a concluzionat că 9% din femeile care au vârsta mai mare de 65 de ani şi care consumă mămăligă regulat au o activitate ovariană mult mai intensa decât femeile de aceeaşi vârstă, care nu consumă mămăligă.
Pe lângă faptul că este gustoasă şi nutritivă este şi extrem de sănătoasă şi dietetică. Nutriţioniştii recomandă să elimini produsele de panificaţie din meniul alimentar şi pentru a le înlocui cu mămăliga, aceasta fiind “un bun prieten al intestinului subţire”. Şi încă ceva: mămăliga poate trata cu succes răcelile şi ajută la dizolvarea pietrelor la fiere.
Cam greu de crezut dar cu siguranţă merită încercat!
lastegulete.ro