Mămăliguța perfectă
Se pune că mămăliga este o mâncare tradițional românească, însă ea există și în bucătăriile europene. Italienii, ungurii și alte popoare europene îi spun polenta, însă nicăieri acest fel de mâncare nu are o simbolistică atât de puternică precum în țara noastră.
![Mămăliguța perfectă Mămăliguța perfectă](https://www.radiocluj.ro/wp-content/uploads/2014/11/mamaliga.jpg)
Articol editat de , 25 noiembrie 2014, 06:00 / actualizat: 25 noiembrie 2014, 9:33
De ce avem nevoie?
1 cană de mălai grişat
3 căni de apă (măsurată cu aceeaşi cană)
3 linguri de ulei
1 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert apa împreună cu sarea şi uleiul.
Ţineţi la îndemână o cană cu apă caldă dacă doriţi să diluaţi mămăliga.
Când apa începe să fiarbă, reduceţi temperatura focului şi amestecând constant cu telul, turnaţi şi încorporaţi mălaiul.
Reduceţi focul la minim şi amestecaţi timp de aproximativ 5 minute, cu grijă să nu vă ardeţi.
Opriţi focul şi lăsaţi mămăliga să respire puţin sau turnaţi-o în forme dacă doriţi să o folosiţi în mod creativ.
Nu adăugaţi niciodată mălai dacă consideraţi că mămăliga este prea moale. Este de preferat să folosiţi mai puţină apă la început şi să adăugaţi apă fierbinte până ajungeţi la consistenţa dorită, decât să adăugaţi mălai care o să rămână nefiert.
Ce puteţi să mai adăugaţi în mămăligă:
– unt sau parmezan ras. O lingură de unt şi trei de parmezan o să dea o textură cremoasă mămăligii dumneavoastră şi un gust deosebit.
– ierburi. Rozmarinul măcinat fin, mărarul, cimbrul, pătrunjelul sunt doar câteva dintre ierburile care vor da un gust şi un aspect deosebite mămăligii pe care o preparaţi.
– sfeclă roşie fiartă sau spanac fiert. Tocate şi adăugate sub formă de piure, cele două adaosuri vor da un plus de vitamine şi o culoare deosebită.
cevabun.ro