Comerţul cu carne, monitorizat în judeţul Sălaj
Medicii veterinari sălăjeni avertizează populaţia să nu consume carne provenită de la animale sacrificate în gospodării şi care nu a fost supusă examenului trichineloscopic.
Este prevenită astfel îmbolnăvirea cu trichineloză, o afecţiune ce poate fi mortală dacă nu este tratată la timp.
De altfel, comerţul cu carne şi preparate din carne este atent monitorizat în această perioadă în judeţul Sălaj, de echipe mixte alcătuite din medici şi inspectori sanitar-veterinari.
Populaţia se poate feri de îmbolnăviri respectând o serie de reguli simple:
Articol editat de , 26 noiembrie 2014, 11:25
La supermarket dacă luăm pachete sigilate aproape imposibil să ne dăm seama până acasă, că n-ai voie sa-l desfaci. Sunt standuri la care se vinde carnea cu vânzător, la vrac cum se spune, avem dreptul să o cerem să o mirosim, din păcate nu ai voie să pui mâna, dacă apeşi trebuie să revină carnea la forma iniţială, să fie elastică, nu vă recomand să cumpăraţi carne tocată, dacă vreţi carne tocată, o tocaţi acasă sau o cumpăraţi şi în faţa dumneavoastră să o toace. (Mircea Groza, specialist în alimentaţie publică)
Adrian Lungu