Icre de fasole sau fasole bătută
O rețetă de post gustoasă și ușor de preparat!
Articol editat de , 26 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
250g fasole
1/2 păstârnac
1 morcov
2 cotoare de frunze de țelină ( puteti folosi si radacina)
2 cepe
1 ardei gras roșu
1 cutie de roșii tocate în suc de roșii
1 lingură pastă de tomate
150ml ulei floarea soarelui
un mănunchi pătrunjel
1 linguriță boia dulce
2 linguri oțet vin roșu
sare și piper
Cum se face?
Fierbeți fasolea cu morcovul și păstrânacul până când fasolea este pătrunsă. Într-o tigaie puneți 2-3 linguri de ulei și căliți o ceapă, ardeiul și țelina până sunt pătrunse după care adaugați roșiile tocate și pastă de tomate și apoi fierbeți ușor 20-25 minute.
Când toate sunt gata puneți tot într-un blender și mixați iar apoi adăugați sare, piper, boia de ardei, pătrunjelul și ceapa tocate mărunt, oțetul și restul de ulei.
Poftă!
bucataras.ro