Ascultă Radio România Cluj Live

Leacuri pentru răceală și gripă

Remedii cu miere pentru răceală, tuse şi dureri de gât:

Leacuri pentru răceală și gripă

Articol editat de , 26 noiembrie 2014, 06:00

 1. Sirop natural pentru tuse. Pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeţi o lămâie pentru 10 minute. Strecuraţi sucul şi apoi adaugaţi două linguri de glicerina şi două de miere.
Dacă apare şi o inflamaţie a gâtului puneţi două linguri de rozmarin uscat peste care turnaţi jumatate de litru de apa clocotită şi le lăsaţi să infuzeze 10 minute. Strecuraţi lichidul şi adăugaţi lămâie şi miere.

2. Usturoi amestecat cu miere pentru răceală şi dureri în gât. Se zdrobesc 2-3 căţei de usturoi, şi se amestecă cu 4-5 linguriţe de miere de albine. Din acest preparat se ia câte o linguriţă din jumatate în jumătate de oră.

3. Lămâie amestecată cu miere pentru durerile în gât. Amestecaţi jumătate de lămâie curăţată cu 4-5 linguri de miere şi consumaţi compoziţia după masă sau în timpul mesei de câteva ori pe zi.

4. Ceaiul de tei şi măcieşe pentru gripă. Câte o cană de ceai de tei sau de măcieşe combintă cu miere şi lamâie este un remediu sigur contra gripei.

5. Ceai de ceapă pentru tuse. Se fierbe timp de 10-15 minute, 4-5 cepe cu tot cu foi într-un litru de apă. Zeama se strecoară şi se îndulceşte cu miere de albine. Ceaiul de ceapă se bea cu înghiţituri rare, pe parcursul unei zile. Se consumă până cînd tusea dispare.

6. Băi fierbinţi. Atunci când deja simtiţi frisoane, când începe să vă curgă nasul, iar durerile de gât se fac simţite, băile fierbinţi sunt ajutorul cel mai la îndemană pentru a opri boala în faza incipientă. Aceste băi, au un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenţa microbilor.

Pentru a scăpa de răceală, să te îmbraci mai gros şi să te fereşti de la a trece de la o temperatura caldă la una rece.

 

nutritie-sanatoasa.ro

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate