Colecţia de Istorie a Farmaciei cu porţile deschise
Articol editat de , 27 noiembrie 2014, 15:29
Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj – parte a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei – ne-a aşteptat joi, 27 noiembrie, cu porţi deschise. Mai mult decât o simplă Zi a Porţilor Deschise, evenimentul a marcat o aniversare şi a inclus vernisajul unei expoziţii, care poate fi văzută până la sfârşitul lunii februarie.
Expoziţia Despre pipe si fumat în Transilvana. Piese din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei a pornit de la ideea ca tutunul a avut si utilizări medicinale şi de la interesul pentru acest subiect al muzeografului Ana Maria Gruia, responsabil cu Colecţia de Istorie a Farmaciei (în fotografie).
Colecţia de Istorie a Farmaciei de la Cluj – creată la iniţiativa profesorilor de la medicină, a profesorului Valeriu Bologa – împlineşte 60 de ani. E unul dintre primele muzee din Europa legate de istoria farmaciei şi cel mai vechi din România, adapostit în fosta farmacie, atestată în secolul al 16-lea, cunoscută sub numele de Casa Hintz.
La cererea publicului, colecţia şi-a modificat programul de vizitare. În zilele lucrătoare, programul a rămas între orele 10.00-16.00, joia e deschis după-masa, între orele 12.00-18.00, iar în ultima sâmbătă din fiecare lună e, de asemenea, deschis, în lunea care urmează fiind însă închis. Puteţi fi la curent cu noutăţile pe pagina de facebook şi pe blogul specializat al Colecţiei de Istorie a Farmaciei.
Text/ foto: Ioana Bindea