Pate de ficat făcut acasă
Gustos și sănătos!
Articol editat de , 27 noiembrie 2014, 16:00
Ingrediente: 500 grame ficat, un pachet de unt cu 60-70% grăsime, sare, câteva boabe de piper, patru ouă fierte tari, o ceapă un morcov și o foaie de dafin.
Preparare:
Se curăță ficatul de toate pielițele. Se pune la fiert într-o oala cu apă, o ceapă mare și un morcov tăiat în două. Când apa clocotește se adaugă ficatul, boabele de piper și foaia de dafin. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic circa 15-20 de minute, după care se scurge toată apa. Înlătură morcovul și ceapa, pentru că nu mai avem nevoie de ele și dăm ficățeii prin mașina de tocat carne. Se adaugă gălbenușurile fierte tari, sfărmate și ele, după care se amestecă din nou. Se pune totul într-un vas înalt și se adaugă untul, lăsat în prealabil la temperetura camerei, iar apoi se mixează totul până se ajunge la consistența unei creme pufoase. Se ține cîteva ore la frigider după care se întinde frumos pe felii de pâine prăjită.
Ați gustat vreodată așa ceva?
Retete.eva.ro