Salam de biscuiți
Ușor și rapid de preparat!
Articol editat de , 27 noiembrie 2014, 06:00
Ingrediente:
500 g de biscuiți
o ceașcă de zahăr
o ceașcă de lapte
3 linguri de cacao
o jumate de margarina (125 g )
100 g de stafide
esența de rom
Mod de preparare:
Stafidele se pun la înmuiat în apă călduță cu esență de rom, iar între timp se rup biscuiții în bucățele cât mai micuțe.
Separat într-o cratiță se pun e margarina la topit, după care se adaugă zahar,cacao și lapte iar apoi se amestecă bine până ce acestea se omogenizează. Siropul obținut se pune peste biscuiți, în mod treptat treptata și se amestecă bine.
Amestecul obținut se așează într-o pungă curata și nouă și se modelează conținutul sub forma unui salam. Se dă la rece în frigider, după care se taie feliuțe și se așează frumos pe un platou, pentru a fi servite cu plăcere.
gustos.ro