Ardei umpluţi cu carne
Articol editat de , 28 noiembrie 2014, 06:00
Foarte bun şi uşor de gătit!
Ingrediente:
400 gr carne tocată (să fie mai grasă)
300 gr orez
2 cepe
1/2 litru bulion
sare
piper
1 lingură boia
delikat
frunze ţelină
100 ml ulei
20 buc ardei gras
3-4 roşii
Mod de reparare:
Cele 2 bucăţi de ceapă se taie mărunt şi se călesc în 100 ml ulei, la care se adaugă 1 lingură boia şi se lasă pe foc cât să se omogenizeze apoi se ia deoparte. Orezul se curăţă dacă e cazul şi se spală în mai multe ape, se stoarce şi se adaugă la carnea tocată împreună cu ceapa călită. Adăugăm sare, piper măcinat, delikat şi amestecam totul bine. Se condimentează în funcţie de gustul fiecăruia.
Ardeii îi tăiem roată la capătul cu codiţă, scoatem sâmburii iar partea decupată o punem deoparte căci o vom pune dedesubt la ardei când îi punem la fiert. Spălăm ardeii să nu rămână seminţe în interior îi punem la scurs un pic şi apoi începem să îi umplem cu umplutura de carne. După ce îi umplem apăsăm umplutura un pic cu linguriţa şi apoi cu coada facem o gaură în mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine).
După ce am terminat de umplut ardeii tăiem câteva roşii rondele şi pe fiecare ardei vom pune capac o felie de roşie. În oala în care urmează să punem la fiert ardeii aşezăm bucăţile de ardei rămaşi de la decupat şi 3-4 frunze de ţelină, peste care aşezăm ardeii umpluţi, mai punem resturile de roşii dacă au mai rămas şi adăugăm cam 1 linguriţă sare, 1/2 l bulion, câteva boabe de piper şi apă cât să acopere ardeii. Deasupra lor aşezăm o farfurie mică, acoperim apoi cu un capac şi le dam la fiert la foc mic.
Se servesc cu un sos de roşii şi cu smântână.
reteteculinare.ro