Ascultă Radio România Cluj Live

Ardei umpluţi cu carne

 

pofta buna la ardei umpluţi
Foto: ardei umpluţi cu carne

Articol editat de , 28 noiembrie 2014, 06:00

Foarte bun şi uşor de gătit!

Ingrediente:
400 gr carne tocată (să fie mai grasă)
300 gr orez
2 cepe
1/2 litru bulion
sare
piper
1 lingură boia
delikat
frunze ţelină
100 ml ulei
20 buc ardei gras
3-4 roşii

Mod de reparare:

Cele 2 bucăţi de ceapă se taie mărunt şi se călesc în 100 ml ulei, la care se adaugă 1 lingură boia şi se lasă pe foc cât să se omogenizeze apoi se ia deoparte. Orezul se curăţă dacă e cazul şi se spală în mai multe ape, se stoarce şi se adaugă la carnea tocată împreună cu ceapa călită. Adăugăm sare, piper măcinat, delikat şi amestecam totul bine. Se condimentează în funcţie de gustul fiecăruia.

Ardeii îi tăiem roată la capătul cu codiţă, scoatem sâmburii iar partea decupată o punem deoparte căci o vom pune dedesubt la ardei când îi punem la fiert. Spălăm ardeii să nu rămână seminţe în interior îi punem la scurs un pic şi apoi începem să îi umplem cu umplutura de carne. După ce îi umplem apăsăm umplutura un pic cu linguriţa şi apoi cu coada facem o gaură în mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine).

După ce am terminat de umplut ardeii tăiem câteva roşii rondele şi pe fiecare ardei vom pune capac o felie de roşie. În oala în care urmează să punem la fiert ardeii aşezăm bucăţile de ardei rămaşi de la decupat şi 3-4 frunze de ţelină, peste care aşezăm ardeii umpluţi, mai punem resturile de roşii dacă au mai rămas şi adăugăm cam 1 linguriţă sare, 1/2 l bulion, câteva boabe de piper şi apă cât să acopere ardeii. Deasupra lor aşezăm o farfurie mică, acoperim apoi cu un capac şi le dam la fiert la foc mic.

Se servesc cu un sos de roşii şi cu smântână.

 

reteteculinare.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă