Ascultă Radio România Cluj Live

Dietă sănătoasă pentru iarnă

Iarna avem tendinţa de a ne îndopa cu tot felul de preparate grele şi de aceea o dietă sănătoasă de iarnă este potrivită pentru a ţine kilogramele departe. Frigul şi zilele din ce în ce mai scurte ne fac mai sedentari, acumulând kilograme nedorite cu care ne vom lupta la primăvară. Pentru a împiedica acest lucru pe timp de iarnă trebuie să avem o dietă echilibrată.

Dietă sănătoasă pentru iarnă

Articol editat de cristina.rusu, 28 noiembrie 2014, 06:00 / actualizat: 28 noiembrie 2014, 21:11

Câteva idei pentru o dietă de iarnă sănătosă şi echilibrată:

Nu uita de hidratare. Deşi este iarnă organismul tău are nevoie de apă pentru a asigura o bună digestie a alimentelor.

Nu uita de sport. Dacă este frig iar zăpada îţi ajunge până la genunchi, poţi căuta pe internet câteva filmuleţe cu exerciţii, pe care le poţi face în fiecare zi timp de 30 de minute.

Nu exagera cu ciocolata caldă, aceasta are aproximativ 300 de calorii şi 14 grame de grăsime.

Mănâncă fructe de cel puţin 2 ori pe zi pentru a contracara oboseala.

În cazul în care vrei să te încălzeşti, înlocuieşte ciocolata caldă cu supele de casă.

Optează pentru carnea preparată la grătar pentru senzaţia de saţietate.

Când faci prăjituri ai grijă să le tai cât mai mici. Nu are rost să încerci să te abţii de la prăjituri mai ales că iarna este sezonul prăjiturilor.

Ultima masă trebuie să fie la ora 18.

Când simţi puţină foame, poţi consuma un iaurt simplu.

Este recomandată cel puţin o masă lichidă pe zi.

Meniu

Micul dejun- 100 de grame de cereale integrale şi 250 mililitrii de lapte

Prânz- friptură de vacă, pui sau peşte la grătar, pe săturate

Gustare- o salată cu legume la alegere

Cină- 100 de grame de pui sau peşte şi două portocale

Sursa: Diete sănătoase

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate