Proiect „O masă caldă”
Proiectul clujean „O masă caldă” s-ar putea extinde şi în alte oraşe din ţară, precum Bistriţa, Iaşi sau Timişoara, dacă obţine suficiente voturi pentru a câştiga un grant oferit de Telekom. Pe platforma online îl putem găsi sub numele Voluntari de Ospeţie, un program care îşi propune nu doar extinderea actualului proiect ci şi să educe voluntarii în promovarea unui consum responsabil de alimente.
Articol editat de cristina.rusu, 29 noiembrie 2014, 07:00 / actualizat: 29 noiembrie 2014, 10:16
În urma analizelor Băncii Mondiale şi a Naţiunilor Unite şi a statisticilor la nivel naţional, aproximativ o treime din mâncare se risipeşte prin producţie sau prin consum neresponsabil. În prezent, în România se risipesc 2.5 milioane tone de mâncare anual, iar Ministerul Agriculturii lucrează la strategia naţională de combatere a risipei de hrană.
Tinerii voluntari implicaţi în proiectul „O masă caldă”, au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a câştiga grantul în valoare de 50.000 de euro oferit de Telekom.
Grupul de acţiune „O masă caldă„, cum le place iniţiatorilor acestui proiect să-şi spună, a fost format în vara anului trecut de câţiva profesori şi studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Politice din Cluj, cu scopul de a oferi, săptămânal, o masă caldă persoanelor nevoiaşe.
S-a pornit de la 50 de porţii iar după mai bine de un an …o masă caldă este servită de peste 200 de persoane.
Cei care vor să contribuie la derularea programului „O masă caldă” pot face donaţii în bani într-un cont afişat pe pagina de facebook, ce poartă numele proiectului, dar şi în alimentele, care pot fi donate la cele trei puncte de servire a mesei din Cluj.
Adela Groza