Ascultă Radio România Cluj Live

De ce nu ies bine legumele la cuptor?

Lucruri de care trebuie să ţii cont dacă vrei să nu te alegi cu legume crude, arse sau fără gust!

De ce nu ies bine legumele la cuptor?
Foto: legume gatite la cuptor

Articol editat de , 30 noiembrie 2014, 20:15

Ce greşeli să nu faci:

1. Nu le tai corect.
Legumele trebuie tăiate la aceeaşi dimesiune ca să se coacă bine şi uniform, mai ales când vine vorba de legumele mai tari, care necesită mai mult timp la cuptor. Legumele de dimensiuni mici pot fi puse întregi.

2. Nu le acoperi bine cu ulei.
După ce le-ai tăiat, legumele trebuie învelite într-un strat de grăsime, fie el unt sau ulei de măsline. Greşeala pe care o poţi face la acest capitol este să foloseşti aceleaşi cantităţi la toate legumele. Ciupercile, vinetele absorb mai mult ulei şi e nevoie să foloseşti mai mult. Ai grijă însă, să nu faci excese.

3. Aglomerezi tigaia.
Legumele trebuie să aibă suficient spaţiu ca să se coacă bine şi să rămână crocante. Dacă le înghesui în tigaie acestea vor ieşi prea moi.

4. Nu le amesteci deloc.
Legumele nu trebuie să stea nemişcate în cuptor, din contră. Ca să se gătească uniform şi ca să nu se lipească de fundul tăvii, e bine ca din când în când să le amesteci.

5. Nu pui suficient condiment.
Legumele au nevoie de un plus de gust. Ierburi, condimente, sare, piper, asigură-te că pui de toate înainte să pui legumele la cuptor.

 

foodstory.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă