De ce nu ies bine legumele la cuptor?
Lucruri de care trebuie să ţii cont dacă vrei să nu te alegi cu legume crude, arse sau fără gust!
Articol editat de , 30 noiembrie 2014, 20:15
Ce greşeli să nu faci:
1. Nu le tai corect.
Legumele trebuie tăiate la aceeaşi dimesiune ca să se coacă bine şi uniform, mai ales când vine vorba de legumele mai tari, care necesită mai mult timp la cuptor. Legumele de dimensiuni mici pot fi puse întregi.
2. Nu le acoperi bine cu ulei.
După ce le-ai tăiat, legumele trebuie învelite într-un strat de grăsime, fie el unt sau ulei de măsline. Greşeala pe care o poţi face la acest capitol este să foloseşti aceleaşi cantităţi la toate legumele. Ciupercile, vinetele absorb mai mult ulei şi e nevoie să foloseşti mai mult. Ai grijă însă, să nu faci excese.
3. Aglomerezi tigaia.
Legumele trebuie să aibă suficient spaţiu ca să se coacă bine şi să rămână crocante. Dacă le înghesui în tigaie acestea vor ieşi prea moi.
4. Nu le amesteci deloc.
Legumele nu trebuie să stea nemişcate în cuptor, din contră. Ca să se gătească uniform şi ca să nu se lipească de fundul tăvii, e bine ca din când în când să le amesteci.
5. Nu pui suficient condiment.
Legumele au nevoie de un plus de gust. Ierburi, condimente, sare, piper, asigură-te că pui de toate înainte să pui legumele la cuptor.
foodstory.ro