Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile utilizării uleiului de cocos

Beneficiile uleiului de cocos au fost cunoscute încă de mult timp în Asia, acolo unde era şi încă mai este folosit frecvent, atât în bucătărie, cât şi în ritualurile de înfrumuseţare.

Beneficiile utilizării uleiului de cocos

Articol editat de Carmen Sas, 1 decembrie 2014, 13:12

Uleiul de cocos este foarte uşor de asimilat şi de metabolizat de către organism, oferind foarte multă energie.

În Asia, în zonele în care se consumă foarte des ulei de cocos, oamenii nu au probleme cu greutatea, ceea ce înseamnă că acest ulei nu determină creşterea în greutate, ci susţine sănătatea. În plus, studii recente ale nutriţioniştilor situează uleiul de cocos printre alimentele care contribuie la diminuarea poftei de mâncare. Trebuie precizat faptul că nu toate grăsimile au aceeaşi compoziţie, aşadar acidul lauric (un acid cu lanţ mediu) conţinut în uleiul de cocos nu dăunează activităţii cardiace, aşa cum se întâmplă în cazul grăsimilor saturate cu lanţ lung.

Uleiul de cocos, spre deosebire de alte uleiuri, are rolul de a scădea nivelul colesterolului şi al trigliceridelor. Având proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, uleiul de cocos creşte imunitatea organismului. Acest ulei are şi capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide, dar are şi o acţiune benefică în susţinerea funcţionării optime a creierului.

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, uleiul de cocos ajută în lupta contra indigestiilor cauzate de paraziţi sau ciuperci, fiind de mare ajutor şi în prevenirea infecţiei cu Candida. Ajută organismul să asimileze mai uşor şi mai bine vitaminele, mineralele şi aminoacizii, având şi efecte excelente asupra sănătăţii pielii.

Prin menţinerea unui nivel optim de antioxidanţi în organism, uleiul de cocos are efecte de stimulare a regenerării celulare, ajutând organismul să îşi păstreze tinereţea mai mult timp. Puterea sa de regenerare celulară l-a propulsat într-un loc de cinste a remediilor împotriva eczemelor, a dermatitelor sau a altor afecţiuni dermatologice. Grăbeşte vindecarea rănilor şi este eficient şi în atenuarea cicatricilor. Cu ajutorul uleiului de cocos, pielea uscată a mâinilor capătă imediat un aspect sănătos, frumos şi catifelat. Are rezultate excelente şi în cazul combaterii petelor inestetice de pe faţă, cauzate fie de expunerea inadecvată la soare, fie de înaintarea în vârstă.

În cazul tenului obosit, masajul cu ulei de cocos face adevărate minuni, conferind tenului un aspect sănătos, proaspăt şi înviorat. De foarte mult timp, uleiul de cocos este un ingredient esenţial în şampoane, ajutând atât la stimularea creşterii sănătoase a părului, cât şi combaterea căderii acestuia sau la înlăturarea mătreţii.

 

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate