Te îngraşi dacă nu-ţi place la serviciu
Prin comparatie, angajatii care au o atitudine pozitivă faţă de locurile lor de muncă aleg alimente sănătoase pentru mesele de prânz, orientându-se spre salate şi sendvişuri.
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 1 decembrie 2014, 06:20
Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajati britanici participanti la un studiu despre atitudinea faţă de job şi alimentaţie, au spus că atmosfera de la locul de muncă influenţează „în mod categoric” alimentele pe care le aleg pentru mesele de prânz.
Jumătate dintre ei au spus că aleg, întotdeauna, alimente sănătoase în zilele în care se simt fericiţi şi bine dispuşi. Totuşi, imediat ce au parte de o zi dificilă la birou, mai mult de jumătate (54%) dintre respondenţi renunţă la alimentele sănătoase, precum sushi şi salate, în favoarea unor preparate precum burgeri şi pizza.
O zi proasta la locul de muncă reprezintă, de asemenea, de departe, cea mai populară scuză pentru adoptarea unui comportament alimentar nesănătos, denumit „comfort eating” („mancat de consolare”) – 72% dintre respondenţi recunoscând că procedează astfel.
În general, patru mese de prânz dintr-o săptămână de lucru obişnuită sunt alese în funcţie de starea de spirit, afirma autorii studiului.
RADOR