Afecţiunile de care suferă tinerii din secolul XXI
Tot mai mulţi copii sălăjeni suferă de tulburări de comportament, deficit de atenţie sau de hiperactivitate.
Numărul tinerilor în cazul cărora au fost descoperite aceste afecţiuni s-a dublat în ultimii trei ani. Printre cauzele apariţiei acestor probleme medicale se află timpul exagerat petrecut în faţa calculatorului, alimentaţia nesănătoasă şi lipsa de mişcare.
Articol editat de , 3 decembrie 2014, 07:00 / actualizat: 3 decembrie 2014, 15:45
Ei tot timpul sunt cei care încearcă să conducă, deranjează orele, vorbesc neîntrebaţi şi cel mai pregnant se întâmplă la şcoală: se ridică din bancă, deranjează orele, atrag atenţia, uită, îşi uită ghiozdanul acasă. Am avut mulţi copii care spuneau că se duc la şcoală fără ghiozdan. (Psihologul Olimpia Platon)
Despre afecţiunile de care suferă tinerii din secolul XXI vorbim miercuri, 3 decembrie, la Subiectul Zilei.
………………………………….
Pe lângă alte afecţiuni nespecifice vârstei, discopatiile apar tot mai des şi la tineri. Determinate în bună măsură de neatenţia manifestată de părinţi în perioada de dezvoltare a adolescenţilor, discopatiile pot fi prevenite la sala de sport, afirmă Robert Pauliner, antrenor şi proprietar al unei săli de fitness din Satu Mare.
Adolescenţii aflaţi în proces de dezvoltare, se înalţă şi cresc, iar dacă nu sunt observaţi cu atenţie pot fi afectaţi de discopatii. Însă, cu ajutorul musculaturii structura scheletică poate fi corectată. Avem aparatele specifice la care trebuie să lucreze sub supraveghere pentru a-şi dezvolta musculatura fără a fi opriţi din creştere (Robert Pauliner, antrenor de fitness Satu Mare).
………………………….
Tot mai mulţi copii sălăjeni suferă de tulburări de comportament, deficit de atenţie sau de hiperactivitate.
Numărul tinerilor în cazul cărora au fost descoperite aceste afecţiuni s-a dublat în ultimii trei ani. Psihologul Olimpia Platon.
„Tot timpul sunt cei care încearcă să conducă,deranjează orele, vorbesc neîntrebaţi şi cel mai pregnat se întîmplă la şcoală, se ridică din bancă deranjează orele au probleme de atenţie uită işi uită ghiozdanul acasă am avut copii care au venit fară ghiozdan. Trebuie aşezaţi în prima bancă pentru că aşa nu e aşa uşor de distraţi de stimuli , fiind în ultima bancă sunt vedete, se vede fiecare când se mişcă şi nu e mai atent la ore şi la predare să-i dai să facă ceva să se mişte.”(Psihologul Olimpia Platon)
Printre cauzele apariţiei acestor probleme medicale se află timpul exagerat petrecut în faţa calculatorului, alimentaţia nesănătoasă şi lipsa de mişcare.
Despre afecţiunile de care suferă tinerii din secolul XXI vorbim la Subiectul Zilei.
Redacţia