Tartă de post
Tarta de post – foarte uşor de făcut şi deosebit de bună.
Articol editat de Carmen Sas, 3 decembrie 2014, 18:00
Ingrediente:
300 gr aluat foietaj
7 mere potrivite
7 linguri zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
50 gr margarină la pachet
2 linguriţe zahăr pudră cu păstai de vanilie
1 lingură coajă rasă de portocală
frunze de mentă
Aluatul foietaj îl lăsăm să se dezgheţe la temperatura camerei. Spălam merele, le curăţăm de coajă, le feliem şi le stropim cu zeamă de lămâie. Într-un vas punem zahărul şi îl caramelizăm. Peste el adaugăm margarina şi amestecăm până obţinem un caramel. Adaugăm zahărul pudră cu păstăi de vanilie. Întindem aluatul, îl aşezăm în forma de tartă şi adăugăm merele. Peste ele punem caramelul şi coaja de portocală şi le băgam în cuptor. Punem tava la cuptor preîncalzit la 200 de grade şi o lăsăm cam 40 de minute. După ce s-a copt tarta,o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească. Se orneaza cu mentă proaspată.
www.crestinortodox.ro