Supă cu găluşte de post
O supă delicioasă de post!
Articol editat de Andrei Cretoiu, 4 decembrie 2014, 10:00 / actualizat: 4 decembrie 2014, 15:11
Ingrediente:
1 rădăcină păstârnac, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cepe, 1 ţelină, boia de ardei dulce, 8 linguri de făină pentru găluşte, 1 ceaşcă ulei, sare, piper, 1 lingură amidon.
Călim cu grijă ceapa tăiată marunt, morcovul, ţelina, păstârnacul şi pătrunjelul date prin răzătoare, cu boia de ardei dulce, până se înmoaie. Se adaugă 2 l de apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
În acest timp, pregătim găluştele din 8 linguri de făină, 1 lingură amidon, o ceapă tocată mărunt şi apă. Amestecăm foarte bine până obţinem o pastă bine legată. Este important să avem o astfel de pastă pentru că acestea să nu se desfacă în momentul în care le punem la fiert.
De reţinut, după ce am pregătit compoziţia, formăm găluşte şi le punem la fiert imediat pentru că altfel, dacă preparatul stă, găluştele vor ieşi tari. Într-un alt vas, punem apă la fiert. Când apa se apropie de momentul fierberii, adăugăm găluştele. Luăm din compoziţia de făină, lingură cu lingură şi punem găluştele în oală la fiert. Se fierb 10 minute. După ce s-au fiert, le scoatem într-un strecurător şi le lăsăm la scurs. Apoi adăugăm găluştele în oala în care se află legumele. Le lăsăm să mai fiarbă 10 minute.
Se condimentează cu piper şi se serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
www.reţete-post