Floricelele de porumb
Floricelele de porumb sunt benefice sănătăţii
Articol editat de Andrei Cretoiu, 5 decembrie 2014, 11:29
Contrar opiniei potrivit căreia floricelele de porumb dăunează sănătăţii, aceste delicioase gustări, preparate acasă şi consumate în mod regulat, ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi a cancerului, graţie conţinutului de polifenoli, un antioxidat important din boabele de porumb.
„Majoritatea oamenilor nu ştiu că floricelele scad riscul infarctului şi al cancerului. Doar 30 de grame de floricele de porumb sunt mai benefice decât porţia zilnică de orez sau paste integrale„, susţine Catherine Collins, specialist în boli de nutriţie din Londra.
Floricelele conţin de trei ori mai multe fibre decât decât aceeaşi cantitate de seminţe crude de floarea soarelui. În plus, ele reglează nivelul de zahăr din sânge, reduc colesterolul rău – LDL şi conţin vitamina B.
Beneficiile consumului de floricele constau în cantitatea surprinzător de mare de polifenol antioxidant, care distruge radicalii liberi – substanţe chimice nocive care cauzează boli precum cancerul şi bolile de inimă.
RADOR