Tocăniţă de post cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciupercuţe, 1 ceapă potrivită, 5 căţei usturoi, 50 ml suc de roşii, 1/2 lingură rasă de sare,
1/2 lingurită delikat, patrunjel verde.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 6 decembrie 2014, 06:00
Mod de preparare:
Tocaniţă de ciuperci cu mămăligă este o mâncare tradiţională, foarte delicioasă şi se poate prepara în zilele de post cât şi pentru vegetarieni.
Se rup codiţele ciupercilor, apoi se spală bine-bine şi se toacă nu foarte mărunt.
Ceapa se toacă şi ea mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Când şi-a schimbat culoarea se adaugă ciupercuţele tocate şi o cană cu apă, după care se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Când ciupercile şi-au injumătăţit cantitatea şi deci s-au fiert, am adăugat sarea, apoi usturoiul tocat mărunt şi am lăsat să mai fiarbă 10 min.
Apoi am adăugat sucul de rosii, şi din nou am lăsat să fiarbă 15 min.
La sfarşit adăugăm pătrunjelul tocat mărunt!
Mod de servire:
Tocăniţa de ciuperci se poate servi cu bucăţi de mămăliguţă rece!
Pofta bună!
www.culinar.ro