Ascultă Radio România Cluj Live

Sarmale de post cu ciuperci

INGREDIENTE:

sarmale cu ciuperci
Foto: sarmale

Articol editat de , 7 decembrie 2014, 09:00

1 varză murată mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov măricel – ras prin răzatoarea fină
1 felie mică țelină rasă
1 ceapă mare tocată fin
130 g orez
300 ml suc de roșii
3 linguri pastă de roșii
1 frunză dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legatură pătrunjel verde tocat mărunt
sare
piper proaspăt măcinat
boabe de piper
2 crenguțe de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
75 ml ulei
apă fiartă

PREPARARE:

Călim ceapa tocată marunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă. Apoi punem jumatate din morcovul ras și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea și continuăm să călim până se înmoaie puțin.

În acest moment adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute.
Luăm frunza de varză în mână și punem compoziția de ciuperci cu orez – cam o lingură – pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celălalt al frunzei. Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru pentru a nu se desface sarmalele când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov ras și țelina rasă fin. Amestecăm sucul cu pastă de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărăm puțin oregano uscat.
Când terminăm de aranjat sarmalele turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus și având grijă să completăm cu apă, dacă este nevoie. După acest interval le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200°C). Le servim calde.
divainbucatarie.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă