Ascultă Radio România Cluj Live

Ciorbă de conopidă de post

Ciorba de conopidă este o mâncare de post sănătoasă şi delicioasă.

ciorba_de_conopida_de_post
Foto: ciorba_de_conopida_de_post

Articol editat de Andrei Cretoiu, 8 decembrie 2014, 12:00

Avem nevoie de urmatoarele igrediente:
2 cepe, 2 morcovi, 1 ţelină mare, 1 păstârnac, 1 gogoşar mare, 2 roşii, 450 de gr. de conopidă la pungă, 1 ceşcuţă orez, 2 linguri ulei, oregano, cimbru, busuioc, piper, mărar, 2 linguri bulion, 2 linguri condimente de legume, o pungă de soia cuburi.
Mod de preparare
Se ia o oală,în care se pun 2 linguri de ulei, cepele curăţate împreună cu ţelina, păstârnacul şi gogoşarul, se curătă de cotor şi seminţe şi le punem într-un castron mare.  Speli legumele cu apă rece , ceapa o tai mărunt şi le pui într-o oală. Morcovii se dau prin răzătoarea mică ,pastârnacul tot prin răzătoarea mică şi se pun într-o oală.  Gogoşarul l-am tăiat cubuleţe mici şi se pue peste celelalte legume. Ţelina se taie pe sferturi o dăm prin razatoarea mică, am călit puţin legumele la foc mic şi le amestecăm cu o lingură de lemn şi punem apă caldă peste compoziţie. Între timp am curăţat orezul, l-am spălat bine pînă se face apa limpede. Într-o oală mai mică punem condiment de legume, cînd începe apa să fiarbă punem cuburile de soia, fierb cam 10- 15 minute şi se pun într-un castron.  Cînd sînt aproape fierte legumele, punem conopida. Fierbe conopida cam 20 de minute, punem orezul, se amestecă cu o lingură, punem busuioc, cimbru, oregano, piper, chimen şi condimente de legume.  Am pus cuburile de soia la final şi 2 linguri de bulion, se taie mărar proaspăt.
Mod de servire
Ciorba de conopidă de post se serveste calda cu piine proaspata.

 

Poftă bună

wwwreteteculinare.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă