Ciorbă de conopidă de post
Ciorba de conopidă este o mâncare de post sănătoasă şi delicioasă.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 8 decembrie 2014, 12:00
Avem nevoie de urmatoarele igrediente:
2 cepe, 2 morcovi, 1 ţelină mare, 1 păstârnac, 1 gogoşar mare, 2 roşii, 450 de gr. de conopidă la pungă, 1 ceşcuţă orez, 2 linguri ulei, oregano, cimbru, busuioc, piper, mărar, 2 linguri bulion, 2 linguri condimente de legume, o pungă de soia cuburi.
Mod de preparare
Se ia o oală,în care se pun 2 linguri de ulei, cepele curăţate împreună cu ţelina, păstârnacul şi gogoşarul, se curătă de cotor şi seminţe şi le punem într-un castron mare. Speli legumele cu apă rece , ceapa o tai mărunt şi le pui într-o oală. Morcovii se dau prin răzătoarea mică ,pastârnacul tot prin răzătoarea mică şi se pun într-o oală. Gogoşarul l-am tăiat cubuleţe mici şi se pue peste celelalte legume. Ţelina se taie pe sferturi o dăm prin razatoarea mică, am călit puţin legumele la foc mic şi le amestecăm cu o lingură de lemn şi punem apă caldă peste compoziţie. Între timp am curăţat orezul, l-am spălat bine pînă se face apa limpede. Într-o oală mai mică punem condiment de legume, cînd începe apa să fiarbă punem cuburile de soia, fierb cam 10- 15 minute şi se pun într-un castron. Cînd sînt aproape fierte legumele, punem conopida. Fierbe conopida cam 20 de minute, punem orezul, se amestecă cu o lingură, punem busuioc, cimbru, oregano, piper, chimen şi condimente de legume. Am pus cuburile de soia la final şi 2 linguri de bulion, se taie mărar proaspăt.
Mod de servire
Ciorba de conopidă de post se serveste calda cu piine proaspata.
Poftă bună
wwwreteteculinare.ro