Supă cremă de roşii de post
Este miercuri zi de post venim cu o sugestie pentru felul principal, supă cremă de roşii de post.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 10 decembrie 2014, 06:00
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mare, 2 morcovi, 300ml. apă, 1 conservă de roşii pasate, sare, piper, 1 cub concentrat de legume, puţin pătrunjel, busuioc verde, 2 cartofi cubuleţe mici.
Mod de preparare
Am călit în 2 linguri ulei măsline , 1ceapă mare şi 2 morcovi mai mari, răzuiţi pe partea lată de la răzătoare. După câteva minute am pus , 300ml apă şi 1 conservă de roşii pasate (cred că 500g), sare, piper, 1 cub concentrat de legume, putin pătrunjel şi busuioc verde.
Am fiert la foc mic până legumele au fost moi. Apoi am pasat tot cu mixerul . Separat am prăjit 2 cartofi cubuleţe mici în puţin ulei, i-am scos pe hârtie absorbantă şi i-am pus deasupra în castronelul cu supă.
Mod de servire
Se serveşte caldă cu crutoane.
Poftă bună
www.reteteculinare.ro