Reţetă de post Găluşte de cartofi
Rețeta „Găluște de cartofi” se prepară în special în perioada de post.
Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 decembrie 2014, 10:00
Avem nevoie de următoarele ingrediente: cartofi, făină, ulei, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se fierb în apă cu sare. După ce sunt aproape fierţi, deasupra lor se presară făină şi se lasă în continuare pe foc, până ce adausurile sunt bine fierte.
Se îndepărtează apoi apa care prisoseşte, iar conţinutul se pasează bine. După pasare, din amestecul rezultat se ia câte o lingură şi se aşează bucată cu bucată într-o tavă bine unsă, care după umplere se dă la cuptor sau găluştele se prăjesc în ulei încins.
După ce găluştele astfel formate au fost rumenite pe ambele părţi, se scot pe o farfurie.
Mod de servire:
Găluştele de cartofi se consumă împreună cu lapte acru sau varză murată.
www.renasterea.ro