Înainte de Crăciun, încercaţi o dietă cu portocale
Pentru că e sezonul portocalelor, ne-am gândit la silueta dumneavoastră.
Articol editat de cristina.rusu, 13 decembrie 2014, 06:00 / actualizat: 19 decembrie 2014, 12:38
Dieta cu portocale trebuie să înceapă cu o perioadă, de cel puţin o săptămână în care să elimini complet din alimentaţie produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food şi dulciurile concentrate. Este indicat sa reduci consumul de cafea.
Durata dietei cu portocale poate varia de la trei zile, până la o săptămână, zece zile.
Scopul dietei este acela de a pune într-un fel în repaos tubul digestiv şi de a susţine procesul de eliminare al toxinelor, concomitent cu o infuzie de vitamina C, alte vitamine si minerale.
Dacă respecţi dieta pe o perioadă mai lungă, pe lângă detoxifiere, poţi pierde până la 3-4 kilograme.
Dieta de detoxifiere cu portocale te ajută să-ţi cureţi tenul, din interior şi să scapi de unele dintre problemele legate de sănătatea pielii.
Dieta cu portocale recomandă consumul de suc de portocale, preparat în casă.
Secretul stă în a consuma sucul de portocale imediat ce a fost făcut. Pe parcursul zilelor de dietă poţi bea până la 7-8 pahare (de dimensiuni medii) cu suc de portocale proaspăt. Este recomandat ca cea mai mare parte din pulpa fructului să o adaugi în suc, pentru că, în felul acesta, vei beneficia de un aport suplimentar de fibre, aport foarte necesar, mai ales dacă prin dieta cu portocale urmăreşti atât o detoxifiere generală a organismului, cât şi scăderea în greutate.
Esenţial în dieta cu portocale sunt următorii trei paşi:
1. Mănâncă o portocală înaintea fiecărei mese. Mirosul puternic aromat, precum şi gustul dulce al fructului îţi vor scădea considerabil apetitul pentru mâncare.
2. Bea în fiecare dimineaţă un macerat din portocală, preparat seara. Pune într-un vas de sticlă o portocală tăiată felii şi adaugă 2 linguriţe de ceai de mentă şi 300 ml de apă clocotită. Acoperă vasul cu o foaie de hârtie şi lasă la macerat până dimineaţa. Preparatul se bea pe stomacul gol, cu înghiţituri mici.
3. Bea mult suc de portocale:
- un pahar dimineaţa, pe stomacul gol;
- un pahar la prânz, înainte de masă;
- seara, bea doar un pahar cu suc de portocale, fără să mai mănânci altceva.
Sursa: Femeia.ro