Ciorba ţărănească de raţă
Ce aţi pregătit la masa de prânz pentru astăzi?! Ce ziceţi de o ciorbică ţărănească de raţă?!
Ingrediente:
• 1 raţă
-700 ml borş
– 3,5 l apă
-150 gr mazăre
-15 gr fasole verde
-2-3 morcovi
-2 ardei graşi
-1 ceapă
-1 rădăcină pătrunjel
-1 rădăcină păstârnac
-1 ţelină mică
-1 cutie roşii
-3-4 linguri verdeaţa(pătrunjel, leuştean)
-sare
• Mod de preparare:
Carnea se porţionează şi se pune la fiert. Se spumează de câte ori este necesar. Între timp pregătim legumele. Se taie morcovul, ardeiul gras, ceapa, pătrunjelul, păstârnacul şi rădăcina de ţelină cubuleţe mici. Unii preferă ca să călească legumele într-o tigaie cu puţin ulei, dar se poate folosi şi metoda “light”: atunci când carnea este aproape gata se adaugă toate legumele în afară de roşii şi se condimenteză.
Separat se fierbe borșul cu puţin cimbru şi sare.
Se lasă să fiarbă legumele iar aproape de final se adaugă roşiile din conservă, tocate, se lasă să dea câteva clocote, după care se pune borşul şi se ia de pe foc. Se adaugă patrunjel şi leuştean.
Articol editat de , 15 decembrie 2014, 09:59 / actualizat: 15 decembrie 2014, 14:48
• Mod de servire
Ciorba de raţă se serveşte caldă.
culinar.ro