Supă de linte
Supă de linte
Articol editat de , 17 decembrie 2014, 10:00
INGREDIENTE:
-200 de grame de linte
-O ţelină potrivită
-Trei morcovi
-Un cartof
-Mărar, pătrunjel, leuştean
-Trei linguri ulei de măsline
-Trei cepe
-10 legături ceapă verde
-Trei căţei de usturoi
-Un dovlecel
-200 de grame de roşii în suc propriu
-O linguriţă de chimen
-Sare, piper, după gust.
PREPARAREA :
-Se pune lintea în doi litri de apă, şi se pune la fiert.
– Într-o cratiţă mare, se pun legumele: ţelină (bucăţele), morcovul (bucăţele), ceapă (rondele), cartoful (bucăţele) şi dovlecelul (bucăţele). Adaugă verdeaţă tocată, uleiul de măsline, usturoiul tocat marunt. Se pune apă cât să le acopere şi se fierb la foc mic acoperite cu capac.
– Când legumele sunt moi se aduga lintea, cu tot cu apa în care aceasta a fiert (lintea trebuie sa fie bine fiartă). Adaugă roşiile, după care se mai fierbe încă o jumătate de oră.
– Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă seminte de chimen rumenite în tigaie.
– Supa se serveşte cu pâine proaspătă.
femeia.ro