Prăjitura „CREME A LA CREME”
Delicioasa prăjitură „CREME A LA CREME” nu e foarte greu de preparat. O sugestie pentru delicatesele pe care le pregătiţi pentru sărbători…?! De ce nu! 🙂
Articol editat de , 18 decembrie 2014, 11:50 / actualizat: 22 decembrie 2014, 12:32
Ingrediente:
blat:
9 ouă
9 linguri zahăr
1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolată
cremă:
400 ml frişcă lichidă
400 ml lapte
2 plicuri Creme Ole de vanilie
glazură:
3 linguri zahăr
3 linguri apă
150 gr unt
150 gr ciocolată
3 linguri coniac
Mod de preparare:
Separăm gălbenuşurile de albuşuri. Batem albuşurile până devin spumă tare şi adăugăm zahărul. Batem în continuare până obţinem o bezea tare şi lucioasă. Adăugăm gălbenuşurile, apoi adăugăm plicurile de cremă (praful din plic) şi încorporăm. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni tavă 25/35). Dăm la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Cât se răceşte, blatul preparăm crema.Punem frişca lichidă, laptele şi plicurile de cremă într-un vas şi mixăm până obţinem o cremă tare. Întindem crema peste blatul rece şi nivelăm cu o spatulă. Dăm la frigider şi pregătim glazura.Punem pe foc apa şi zahărul. Când s-a topit zahărul, adaugăm untul, ciocolata şi coniacul. Amestecăm până la omogenizare. Dacă serviţi şi copiilor, păstraţi deoparte câteva linguri de glazură fără coniac. Lăsăm glazura să se răcorească şi o întindem în strat uniform peste cremă. Dăm la rece, de preferat peste noapte. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem cubuleţe.
De fiecare dată, înainte să tăiem prăjitura, trecem cuţitul prin jet de apă fierbinte.
Spor la treabă şi poftă bună!
caietulcuretete.com