Pizza rapidă cu prosciutto şi mozzarella
Uşor de preparat chiar şi de cei mai puţin iniţiaţi în ale gătitului:
Articol editat de , 19 decembrie 2014, 10:00
Ingrediente:
1 lipie
150 gr prosciutto
150 gr mozzarella
50 ml ulei de masline
2 linguri sos de rosii
1/2 lingurita oregano
busuioc
Mod de preparare:
Tăiem lipia în 6 felii. Puteţi folosi focaccia sau chiar pâine simplă.
Ungem feliile din abundenţă cu ulei de măsline astfel încât să fie unse şi lateralele şi fundul lipiei; punem apoi
un strat subţire de sos de roşii, apoi presărăm oregano.
Aşezăm prosciutto pe fiecare felie în parte.
Tăiem mozzarella feliuţe şi punem câte două-trei bucăţi pe fiecare felie de lipie.
Dăm la cuptor 10-15 minute, doar atât cât să se topească mozzarella.
Pentru un plus de gust adaugăm busuioc verde.
caietulcuretete.com