Român în elita de cercetare a lumii
Ionuţ Epurescu-Pascovici se numără printre cei mai meritorii oameni de ştiinţă ai lumii. Consiliul European pentru Cercetare i-a acordat 671.000 de euro pentru a-şi continua munca şi pentru a-şi dezvolta o echipă de cercetare. Doar cinci români au mai primit astfel de fonduri în 2014.
Articol editat de , 19 decembrie 2014, 09:05
Ionuţ Epurescu-Pascovici este un cercetător independent în istorie. Este doctor în studii medievale al Universităţii Cornell, cu studii în domeniul istoriei la Universitatea din Oxford şi colaborează cu New Europe College, un institut independent pentru studii avansate în ştiinţele umaniste şi sociale, fondat în 1994 de profesorul Andrei Pleşu.
Anul acesta, Consiliul a selectat 328 de oameni de ştiinţă de elită, pentru a le finanţa studiile de cercetare. Aceste fonduri, de până la două milioane de euro fiecare, se acordă pe o perioadă de 5 ani cercetătorilor promiţători, care se află la începutul carierei. Românul a fost selectat cu proiectul „Record-keeping, fiscal reform, and the rise of institutional accountability in late-medieval Savoy: a source-oriented approach”. Prin această cercetare, Ionuţ Epurescu-Pascovici şi-a propus să studieze reforma fiscală şi contabilitatea în regiunea Savoia din Franţa, în Evul Mediu.
RADOR