Beneficiile consumului de rucola
Rucola este una dintre cele mai sănătoase salate verzi şi este săracă în calorii. Astfel, jumatate de cană de rucola conţine numai 2 calorii.Fibrele fac această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la o masă sau alături de alte produse dietetice.
O cană de rucola conţine 52 grame de proteine, 13 grame de grăsimi, 73 grame de carbohidraţi, 3 grame de fibre şi 41 grame de zahăr natural.
Articol editat de , 20 decembrie 2014, 06:00
Cele mai importante beneficii ale consumului de rucola :
– Conferă energie organismului, protejează ficatul şi ajută în circulaţia sângelui.
– Rucola este o sursă bună de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulaţia sângelui, sistemul osos şi cel cardiovascular.
Vitamina C previne infecţiile, reduce efectul radicalilor liberi şi întăreşte sistemul imunitar. Totodată, vitamina C este eficientă în producţia de colagen.
Vitamina K reduce riscul de fracturi, măreşte masa osoasă şi previne formarea cheagurilor de sânge. Magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.
-Rucola conţine şi calciu, magneziu, fier şi potasiu, care ajută la tensiunea arterială, în sănătatea sistemului osos, precum şi la funcţionarea globulelor roşii din sânge; magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.
-Rucola este recomandată în alimentaţie pentru eliminarea toxinelor din organism şi a radicalilor liberi.
-Această verdeaţă mai conţine şi fitochimicale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelaşi timp, sistemul imunitar. Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian.
-Rucola conţine acid folic, recomandat în special în cazul femeilor însărcinate pentru prevenirea defectelor la naştere.
ele.ro