Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de rucola

Rucola este una dintre cele mai sănătoase salate verzi şi este săracă în calorii. Astfel, jumatate de cană de rucola conţine numai 2 calorii.Fibrele fac această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la o masă sau alături de alte produse dietetice.
O cană de rucola conţine 52 grame de proteine, 13 grame de grăsimi, 73 grame de carbohidraţi, 3 grame de fibre şi 41 grame de zahăr natural.

Beneficiile consumului de rucola

Articol editat de , 20 decembrie 2014, 06:00

Cele mai importante beneficii ale consumului de rucola :

– Conferă energie organismului, protejează ficatul şi ajută în circulaţia sângelui.

– Rucola este o sursă bună de vitamina C, A si K. Aceste vitamine sunt importante pentru circulaţia sângelui, sistemul osos şi cel cardiovascular.
Vitamina C previne infecţiile, reduce efectul radicalilor liberi şi întăreşte sistemul imunitar. Totodată, vitamina C este eficientă în producţia de colagen.
Vitamina K reduce riscul de fracturi, măreşte masa osoasă şi previne formarea cheagurilor de sânge. Magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.

-Rucola conţine şi calciu, magneziu, fier şi potasiu, care ajută la tensiunea arterială, în sănătatea sistemului osos, precum şi la funcţionarea globulelor roşii din sânge; magneziul şi calciul mineralizează sistemul osos.

-Rucola este recomandată în alimentaţie pentru eliminarea toxinelor din organism şi a radicalilor liberi.

-Această verdeaţă mai conţine şi fitochimicale care îmbunătăţesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelaşi timp, sistemul imunitar. Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian.
-Rucola conţine acid folic, recomandat în special în cazul femeilor însărcinate pentru prevenirea defectelor la naştere.

 

ele.ro

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate