De ce suntem atraşi de dulciuri?
Din păcate, prevalența ridicată a obezității în rândul copiilor și adulților atrage atenția asupra importanței echilibrului dintre aportul de calorii și energia consumată. În timp ce reducerea densității energetice a alimentelor poate fi o soluție pentru prevenirea obezității, o dietă cu un conținut energetic redus poate avea o atracție senzorială mai mică pentru consumator. Industria alimentară modernă a reușit să ofere alimente și băuturi gustoase, dar cu densitate calorică redusă, iar în acest sens unele dintre cele mai relevante exemple sunt îndulcitorii hipocalorici. Aceștia sunt folosiți în alimente și băuturi păstrând gustul dulce, deși pot reduce la zero conținutul caloric. Utilizați pentru a reduce numărul caloriilor, îndulcitorii hipocalorici pot acționa ca un ajutor în reducerea și menținerea greutății.
Articol editat de cristina.rusu, 21 decembrie 2014, 08:00 / actualizat: 10 februarie 2015, 10:34
Aceste informații au fost prezentate în cadrul evenimentului ”Nutriție, Sănătate, Longevitate”, manifestare dedicată informării medicilor de familie cu privire la promovarea unei alimentații echilibrate.
Mirabela Viaşu