Uleiul de rapiţă-cel mai bun ulei vegetal
Beneficiile uleiului de rapiţă:
Articol editat de , 21 decembrie 2014, 06:00
Plin de grăsimi bune, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale pentru gătit deoarece face cel mai puţin fum.
-Conţine grăsimi sănătoase
Bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, dar şi în grăsimi saturate, uleiul de rapiţă ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, reduce inflamaţiile şi ajută la buna funcţionare a inimii şi creierului.
-Bogat în vitamine
Seminţele de rapiţă sunt un excelent supliment nutritiv, iar uleiul obţinut din ele este bogat în vitaminele E (un antioxidant foarte puternic), A, B1, B2 şi betacaroten. Acest ulei conţine şi calciu, fier, sodiu, fosfor şi potasiu.
-Lupta împotriva cancerului
Uleiul de rapiţă reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Un studiu realizat în 2011 a demonstrat că a redus incidenţa apariţiei tumorilor la animale cu 50% faţă de uleiul de porumb.
-Buna funcţionare a creierului
Deoarece conţine acizi graşi buni, acest ulei are un rol deosebit în buna funcţionare a creierului. Astfel, previne depresiile, crizele de demenţă şi chiar şi maladia Alzheimer.
-Previne bolile de inimă
Dacă îl introduci în meniul tău, uleiul de rapiţă previne formarea cheagurilor de sânge pe artere, ceea ce înseamnă că diminuează riscul apariţiei anumitor boli cardio-vasculare.
-Beneficii asupra frumuseţii
Uleiul de rapiţă are nenumărate beneficii asupra pielii şi părului. Lupta împotriva ridurilor şi a acneei, protejează pielea de radicalii liberi, o hidratează intens şi vindecă anumite infecţii ale ei. Şi părul are foarte mult de câştigat, mai ales cel deteriorat, cu mătreaţă sau cel care cade.
-Ideal pentru gătit
Uleiul de rapiţă a fost desemnat cel mai sănătos pentru gătit pentru că nu îşi pierde proprietăţile în contact cu focul, are aroma neutră şi punctul înalt de fumegare.
dietetik.ro